تاريخ مشاوره : پنج شنبه 19/5/1391
تاريخ پاسخ : يکشنبه 22/5/1391
تحصيلات : نا مشخص
گروه : سوالات شرعي
سوال : با سلام پیرو سوال قبل بنده در رابطه با پرداخت حق الناس من تصمیم دارم مبلغی را هم به سه مقطع دبستان راهنمایی و دبیرستانم بپردازم . اون مبلغ را چگونه تعیین کنم 2-مادر من به افراد فقیر کمک میکنند.بدین منظور چندین پاکت دارند که روی هر کدام اسم یکی از این افراد نوشته شده.در طول زمان که میخوان صدقه و خیرات و ...بدهند ؛در این پاکت ها مگذارند و بعدا به اون افراد میدهند .بعضی اوقات که پول توی خونه نداریم از این پاکت ها برمیداریم و بعدا دقیقا همون قدر را در همون پاکت میکذاریم.من چند سال پیش یه پولی برداشتم و سرجاش نذاشتم.الان نه مبلغ پول دقیقا یادمه .نه میدونم از کدوم پاکت یا پاکت ها برداشتم.نه اینکه میدانم اون فرد یا افرادی که من پولشونو برداشتم هنوزهم بین افرادی که مامانم کمک میکنه هستند یا نه.حالا هم حق مامانم به گردنمه هم اون فرد یا افراد.برای جبران بعد استغفار چه کنم با تشکر فزاون شزمنده از اطاله کلام
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
صدقه شخص تا به دست فقیر نرسیده، از ملک او خارج نشده و اجازه استفاده دارد. لذا آن پول متعلق به مادرتان بوده و تنها به ایشان بدهکار هستید.
مقدار قدر متیقن را ـ یعنی مقدار حداقل را که یقین دارید بدهکارید ـ بدهید و نسبت به مقدار اضافه چیزی بر عهده شما نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.