0

تاپیک جامع سوالات مذهبی

hibgfuhuighfyo
hibgfuhuighfyo
کاربر طلایی2
تعداد پست ها : 5607

پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391  12:59 PM

تاريخ مشاوره : دوشنبه 23/5/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 26/5/1391
تحصيلات : ديپلم
گروه : سوالات شرعي

سوال : با سلام بنده مبلغ قابل توجهی پول نقد در بانك دارم كه در طی دوران زندگی این مبلغ را جمع آوری كرده ام،خودم شاغل نبوده و نیستم بلكه این پول از فروش محصول سالیانه كشاورزی همسرم بدست آمده كه ایشان این پول را هر ساله به من واگذار می كند،مقداری از این پول هم هدیه و كادو بوده كه در جشن ها و مناسبت ها به من داده اند،من مجموع این پول ها را بصورت سپرده در بانك گذاشته ام و طبق قانون بانكی به آن سود تعلق می گیرد،سوال من این است كه اولا آیا این سود ایراد شرعی دارد؟ ثانیا آیا به كل پول خمس تعلق می گیرد؟ اگر تعلق می گیرد به چه صورت است با این اطلاع كه من تا به حال از این پول خمسی پرداخت نكرده ام. با تشكر
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
1. از آنجا که فعالیت بانکها بر اساس عقود شرعی است، سپرده گذاری و گرفتن سود اشکالی ندارد و جایز است.
2. به اصل پول و نیز سودهایی که مانده و سال بر آن گذشته، خمس تعلق می گیرد؛ یعنی یک پنجم آن را باید محاسبه کنید و بابت خمس بدهید.
سود امسال اگر مصرف نشود، با گذشتن سال، خمس دارد.
ضمنا هدیه بنا بر احتیاط واجب خمس دارد. لذا می توانید به فالاعلم که فتوا می دهد مراجعه کنید. اگر آن فالاعلم فتوایش این بود که هدیه خمس ندارد، دادن خمس آن مقداری که هدیه است لازم نیست.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.

به رنگ سبز

سبز باشیم

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها