تاريخ مشاوره : يکشنبه 29/5/1391
تاريخ پاسخ : جمعه 3/6/1391
تحصيلات : دانشجو
گروه : سوالات شرعي
سوال : سلام اکثر قرص ها، که ما در ایران هم داریم، ولی کسی توجه نمیکنه چون اگه مشکلی داشته باشه تقصیر وارد کنندست و نیازی به توجه در ایران نیست، این قرصها دارای "ژلاتین" هست، که ژلاتین گیاهی، یا حیوانی ممکن باشه. ولی اکثر ژلاتین قرصها ، تا اونجایی که من دیدم مال گاوِ ، نه خوک، ولی باز هم چون گاو رو هم حتی ذبح شرعی نمیکنند، بازم حرامه. و اگر قرص جنبه دارویی داشته باشه، اشکالی نداره، میشه خورد با اینکه ژلاتین داره. حالا سوال من در مورد قرص مولتیویتامینِ . قرصهای ویتامین....مثل ویتامینهای لازم برای رشد مو، رشد عضلات، رشد پوست و ناخن.... این قرصها هم بدون ژلاتینش اگر هم باشه، من توی این شهری که توی آلمان زندگی میکنم، ندیدم و پیدا نکردم... حالا اول اینکه، آیا من باید کل داروخانههای آلمان رو زیر و رو کنم و اگر پیدا نشد برم سراغ قرصهای ژلاتین دار، یا اینکه اصلا اگر ازقرص های ضعیف تر و ناقص تره دیگه استفاده کنم و شاید جواب بده، ازون قرصها باید استفاده کرد که ژلاتین هم نداره... خوب آخه اگه به این باشه که آدم کلی تحقیق و جستجو کنه، و تازه کلی جایگزین رو تست کنه، که دیگه عمر آدم تموم شده، هیچی هم از این آزمایش نفهمیده... بعدم اینکه همهٔ ویتامینها رو با میوه و سبزیجات میشه جایگزین کرد، فقط هم گرونه ، هم کلی خرج و زحمت داره و .... خیلی ممنون
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
ژلاتین ترکیبات مختلفی دارد و آنهایی که از جلبکهای دریایی تهیه شده استفاده و خوردن آنها اشکالی ندارد، اما آنهایی که یقین دارید از استخوان حیوان ـ ولو گاو ـ تهیه شده و در کشور غیر مسلمان خریداری می کنید نمی توانید استفاده کنید.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.