پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391 12:14 PM
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1010970
آيت الله مکارم
موسسه ذکر
تاريخ مشاوره : سه شنبه 7/6/1391
تاريخ پاسخ : پنج شنبه 9/6/1391
تحصيلات : ليسانس
گروه : سوالات شرعي
سوال : با عرض سلام و احترام من در خانواده ای مذهبی زندگی میکنم و برای ما انجام دستورات خدا اهمیت داره. در شرایط فعلی بدلیل برخی مسائل با خانواده ی عموم دچار مشکل شدیم با این وجود روز عید فطر به خانه آنها رفتیم تا هم صله رحم کرده باشیم و تا حدودی ناراحتی ها کم شود. برخوردشان مناسب بود اما بعد متوجه شدیم که زیاد از حضورما راضی نبودن وما اینطور احساس کردم که تمایل به قطع رابطه دارند. در این شرایط آیا من و خانواده ام به خاطر قطع رحم مرتکب گناه میشویم؟
پاسخ : با سلام و عرض تحیت.
دوست محترم!
قطع رابطه با محارم، جایز نیست. البته محدود کردن رابطه اشکالی ندارد. ضمنا صله رحم فقط به رفت و آمد نیست و از طریق تلفن و احوالپرسی و ... هم می شود انجام داد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1010942
آيت الله بهجت
موسسه ذکر
تحصيلات : نا مشخص
سوال : بنام خدا با سلام و احترام آیا خرید از فروشندگان مترو و سایر دستفروشها از آنجا که دستفروشی خلاف قانون است اشکال شرعی دارد؟اگر بلی، آیا میتوان از اجناسی که قبل از اطلاع از این حکم با این شیوه خریده ایم، استفاده کنیم؟ با تشکر، بنا به فتوای آیت الله وحید، مقلد آیت الله بهجت هستم.
دوست محترم!
خرید از آنها اشکال ندارد، و استفاده از آن شیء خریداری شده هم جایز و حلال است.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1010917
آيت الله خامنه اي
موسسه ذکر
تحصيلات : ليسانس
سوال : باسلام
آیا شوخی كردن با دوستان مصداق آیات سوره همزه است؟اگر طرف مقابل ناراحت نشود چطور؟ یا جواب دهد
دوست محترم!
شوخی با مسخره کردن فرق می کند. شوخی ای که در آن حرامی ـ مثل اذیت مؤمن و یا فحش و حرف زشت و یا بدآموزی ـ نباشد اشکالی ندارد.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1010782
آيت الله بهجت
موسسه ذکر
تاريخ مشاوره : دوشنبه 6/6/1391
تحصيلات : نا مشخص
سوال : باسلام با توجه به پرسش کد 1009035 ، یعنی ارجاعی که از مرجع خودم داشته ام اشتباه بوده است؟ الان میتوانم از مرجع خودم که فوت شده به مرجع زنده دیگری در این مساله رجوع کنم؟ امکان دارد نظر مراجع دیگر را در این مورد بنویسید؟ باسپاس فراوان
دوست محترم!
1. بله، آن ارجاع اشتباه بوده است.
2. می توانید به مرجع فالاعلمی که فتوا داده باشد مراجعه کنید.
بنا بر نظر اکثر مراجع عظام، استفاده از نرم افزار بدون اجازه و رضایت مالک اشکال دارد. همچنین استفاده از سی دی های قفل شکسته و رایت شده، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. البته برخی فتوا می دهند.
لازم به ذکر است که بعضی از مراجع تقلید موجود، مثل آیت الله سیستانی تکثیر، خرید و استفاده از سی دی های قفل شکسته و رایت شده را جایز می دانند، مگر اینكه از نظر قانون ممنوع باشد.
آیت الله صافی گلپایگانی نیز خرید و استفاده را اجازه می دهند، ولی تکثیر و رایت آن را جایز نمی دانند.
بعضی هم، مثل مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی، خرید محدود مثلا یک عدد و استفاده شخصی ازسی دی قفل شکسته را اجازه می دادند، ولی تکثیر آن را جایز نمی دانستند.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1010796
آيت الله مکارم
موسسه ذکر
تاريخ مشاوره : دوشنبه 6/6/1391
تحصيلات : ديپلم
سوال : اگریک روزقبل ازقاعدگی لکه بینی باشدوروزبعدحیض شروع شودومدتش 7یا8روزباشدآیاهمه راحیض قراردهیمونمازنخوانیم چون از10روزبیشترنیست
دوست محترم!
آری، همه حیض محسوب می شود.
پیروز باشید.
موسسه ذکر ـ قم.