پاسخ به:تاپیک جامع سوالات مذهبی
شنبه 18 شهریور 1391 12:09 PM
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
تاريخ مشاوره : سه شنبه 14/6/1391
تاريخ پاسخ : چهارشنبه 15/6/1391
تحصيلات : ليسانس
گروه : سوالات شرعي
سوال : با عرض سلام وخسته نباشید. بنده متاسفانه حدود سه سال نماز قضا برگردن دارم. به دلیل مشغله به کندی نمازها را به کندی بجا می آورم. من سعی دارم نمازها را جبران کنم ولی اگر نتوانم تا زمانی که زنده هستم آنها را قضا کنم، چه میشود؟ زیرا من ازدواج نکردم و فرزندی ندارم. لازم است برای کسی وصیت کنم؟
پاسخ : به نام خدا و با سلام و احترام:
مطلب ابتدایی این که می توانید از مساجد جویا شوید تا زمانی که نماز قضا را به جماعت می خوانند، در آن شرکت کنید و برای مثال در یک جلسه ده روز نماز قضا بجا آورده می شود که می توانید به این روش سریع تر نمازها را قضا نمایید.
مطلب دیگر این که به فضل خدا موفق به بجا آوردن نمازها قضا خواهید شد؛ ولی اگر موفق نشدید، می توانید وصیت کنید با با استفاده از اموال شما قضای نمازها را برای شما بجا بیاورند.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1012909
آيت الله بهجت
آقای شاه جعفري
تحصيلات : نا مشخص
سوال : باسلام آیا بعد از خواندن قنوت باید دست ها را پایین آورد و صبر کرد تا بدن به طور کامل آرام بگیرد و بعد به رکوع رفت؟ باسپاس
بله، معنای قیام متصل به رکوع، همان چیزی است که به آن اشاره فرمودید و واجب است و جزء ارکان نماز است که چنین کاری را انجام بدهید.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
تحصيلات : ديپلم
سوال : باسلام
احتراما اگر برای بنده خمسی تعیین شده که توان پرداخت آن راندارم
چه باید بکنم
می توانید به دفتر مرجع تقلیدتان مراجعه بفرمایید و به وکیل ایشان در امور خمس مراجعه بفرمایید، به شما پول قرض داده می شود تا خمس خود را بپردازید و بعدا و یا به صورت قسطی قرض خود را به وکیل می پردازید.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1012613
آيت الله بهجت
آقای شاه جعفري
تاريخ مشاوره : دوشنبه 13/6/1391
تاريخ پاسخ : سه شنبه 14/6/1391
سوال : باسلام اگر قبل از غسل بررسی کردیم و مطمئن شدیم که در بدن مانعی وجود ندارد ولی مثلا در طرف چپ یا راست باشیم در غسل ترتیبی باشیم و شک کنیم که در این مدت مانعی در طرف راست قرار گرفته است یا نه وظیفه چیست؟ باید بررسی کنیم؟ باسپاس
در شک شما منشاء عقلی ندارد؛ برای مثال اتفاقی نیفتاده که باعث ایجاد مانع شود، نیاز نیست تا بدن را بار دیگر وارسی کنید.
کد مشاوره
مقطع
موضوع
مشاور
1012712
آيت الله بهجت
آقای شاه جعفري
تاريخ مشاوره : دوشنبه 13/6/1391
تاريخ پاسخ : سه شنبه 14/6/1391
سوال : باسلام گاهی اوقات به علت گرفتن صدا ، در جایی در نماز که باید آرام قرائت شود ، صدا مقداری جهر میشود ، آیا اشکالی برای نماز به وجود می آید؟ اگر احتمال بدهیم که ممکن است صدا مقداری جهر شود باید صدای خود را قبل از آرام خواندن ، صاف کنیم تا این مورد پیش نیاید؟ باسپاس
اگر صدا به گونه ای تغییر می کند که قرائت جهری محسوب می شود باید صبر کرد و صدا را صاف نمود و قرائت را ادامه داد.