مرجانها در خانه جديد اسكان گرفتند
جمعه 17 شهریور 1391 6:12 PM
آنچه بر نگراني مسوولان محيط زيست و كارشناسان دامن ميزد قرار گرفتن پنج هكتار از بهترين لكههاي مرجاني از نوع شاخگوزني، نرم و تودهاي در شرق اسكله شهيد بهشتي و در محدوده طرح مورد نظر بود.
كارشناسان ميترسيدند بااجراي اين پروژه اين لكههاي ارزشمند مرجاني نابود شود.
باوجود انتقاد و اعتراض دوستداران محيط زيست و هشدارهاي سازمان محيط زيست با آن كه كارفرما متعهد به رعايت مسائل زيستمحيطي در اجراي طرح شده بود، اما سال 86 بدون هماهنگي با سازمان محيط زيست اقدام به خاكريزي در منطقه مورد نظر كرد.
از آن زمان تا همين چند هفته پيش كه اعلام شد طرح انتقال 30 هزار كلوني مرجاني به منظور توسعه بندر شهيد بهشتي در خليجفارس به پايان رسيد، نظرات مختلف موافق و مخالفي درباره اين انتقال مطرح شد.
بيشتر مخالفان، چنين كاري را خلاف روند طبيعي زندگي موجودات درياي ميدانستند و اين كار را تيشهاي جدي به ريشه مرجانهاي خليجفارس قلمداد ميكردند.
در چنين شرايطي معاون دفتر زيستبومهاي دريايي سازمان محيط زيست از جمله اولين مسوولاني بود كه به اتمام رسيدن اين طرح را اعلام كرد و آن را با دو درصد تلفات، كاري موفقيتآميز دانست، چراكه بر اساس معيارهاي جهاني انتقال مرجانها با 30 درصد تلفات قابل قبول و طبيعي است.
به گفته داوود ميرشكار، انتقال مرجانها با 2500 كلوني آغاز شد كه متاسفانه حدود 50 درصد تلفات داشت؛ اما در مرحله اصلي اين تلفات به 2 درصد رسيد.
اكنون كه اين مرجانها در مكان جديد مستقر شدهاند، قرار است سازمان بنادر و دريانوردي در ادامه همكاري با سازمان محيط زيست نسبت به ايجاد يك ديوار با بلوكهاي سيماني براي تثبيت هرچه بيشتر موقعيت مرجانها اقدام كند.
آنچه بيش از همه دوستداران محيط زيست و كارشناسان را نگران ميكرد نحوه انتقال مرجانها به محل جديد بود، چراكه مرجانها هم مانند ديگر موجودات آبزي در مجاورت با هوا در صورت انتقال از طريق قايق و ديگر وسايل ميميرند و در واقع تنها اسكلتهاي آنها باقي ميماند، اما گويا قصه اسبابكشي مرجانها به محل زندگي جديدشان به گونه ديگري رقم خورده است.