پاسخ به:تايپك شيعه شناسي
چهارشنبه 15 شهریور 1391 2:16 AM
|
خبرنگار مركز خبر حوزههاي علميه ميگويد: دفتر و بيت مرجع تقليدي كه در معادلات سياسي عراق تاثيرگذارترين شخصيت مذهبي است در جوار حرم حضرت علي(ع) و در محله بُراق نجف قرار دارد؛ اين محله يکي از چهار محله قديم، چهار طرف حرم مطهر علوي است. منزل آيتا... العظمي سيستاني سي الي چهل متر با حرم فاصله دارد، اما هيچ گاه خبري از اين مرجع نامدار شيعه در حرم نيست و در طول ده سال گذشته فقط يکبار براي عمل چشم از خانه خارج شده اند. ايشان خود در گعدهاي صميمي و خصوصي با مرتضي سعيدي طلبه حوزه علميه قم دليل اين مسأله را تحفظ نفس ميدانند و آنچه سبب شده اين سختي را تحمل کنند اميد به بهبود وضع مردم و ساماندهي حوزه است. نقش انكارناپذير آيتا... العظمي سيستاني در عراق نقش بي بديل حضرت آيتا... سيستاني در آرامش و امنيت عراق در سالهاي اخير انکارناپذير بوده و علاقه به ايشان از پايتخت گرفته تا دورترين شهرهاي عراق در ميان مردم موج ميزند؛ اين عشق و علاقه در عراق محصور نبوده و در دل تمامي شيعيان جا دارد. گويا قرار بوده نام تشيع با نام مبارک علي بر سر زبانها بيفتد، دو رهبر و مقتدا با نام زيباي علي(آيتا... العظمي سيدعلي سيستاني و آيتا... العظمي سيد علي خامنهاي حفظهم ا...).او ميگويد: توفيق ديدار اين عالم 82 ساله در سفر عتبات عاليات نصيب شد و معظم له به تناسب سؤالي که از محضرشان شد به بيان بخشي از زندگي شخصي خود و بايستههاي روحانيت پرداختند. آنچه در ادامه ميآيد متن تنظيم شده سخنان ايشان است. خانه وقفي در طول ده سال گذشته مجبورم به خاطر تحفظ نفس در خانه بمانم و سخت هم هست، ولي بايد تحمل کرد. با اين که اسممان مرجع است و شهريه ميدهيم و بيمارستان ميسازيم، ولي 45 سال است خانه من اجارهاي است، يک خانه 70 متري که وقف مدرسه شبريه نجف است [مدرسهاي در محله براق نجف[.بهخاطر وضع نامناسب منزل نميتوانم بستگان و حتي محارم را بپذيرم و گاهي چند دقيقهاي همين جا (دفتر) خدمتشان ميرسم. همدردي با مردم شنيده ام برخي اهالي نجف به خاطر وضع بد مالي مجبور شده اند در خان نُص زندگي کنند [منطقهاي در اطراف نجف و در مسير کربلا] با اين وضعيت، روحاني نبايد در رفاه و آسايش باشد.خانه آيت ا... حجت من 40 سال قبل حدود دو سال در قم بودم و خانه آقاي حجت(ره) را ديده بودم، خيلي محقر بود، در طول عمرم خانهاي نديدم که به اندازه خانه آقاي حجت محقر باشد با اين که براي ايشان امکان زندگي بهتر هم بود. روحاني بايد اينطور باشد مثل مردم باشد. [در ادامه به بخشهايي از نامه 45 نهج البلاغه اشاره فرمودند که در آن حضرت علي(ع) درباره ضرورت ساده زيستي کارگزاران و رهبران جامعه سخن گفتهاند]ازدواج فرزند و مرجعيت چند سال قبل براي يکي از فرزندانم برنامه ازدواج بود و طرف مقابل ميگفت: با ايشان وصلت نکنيم چون وضعشان خوب نيست؛ البته يک نفر ديگري هم ميگفت: وصلت کنيم چون در شُرُف مرجعيت هستند و وضعشان خوب ميشود! من وضعيتم قبل و بعد مرجعيت هيچ فرقي نکرده است.عباي دوازده ساله پيروزي انقلاب اسلامي به خاطر سادهزيستي روحانيت بود، با اين که براي من عباهاي گران قيمت ميآوردند ولي دوازده سال است همين عبا را ميپوشم و پشت آن هم پوسيده است.ما همواره مردم را به صلح و عدم جنگ دعوت ميکنيم، ميبينيد مردم حاضرند خون بدهند و اين به خاطر همين مسائل است. صحبت هايشان که تمام شد درباره يادگيري زبانهاي خارجي براي طلاب پرسيدم که جواب دادند: تا براي چه باشد؟! سؤال ديگرم درباره انتخاب يک گرايش بخصوص در علوم اسلامي بود مثل فقه، اصول، کلام، تفسير يا تاريخ، که فرمودند: خودتان تحقيق کنيد ببينيد چه چيزي لازم است. وقت گذشته بود و افراد ديگري هم منتظر بودند تا با آقا ديدار کنند. از محضرشان خداحافظي کرده و به طرف حرم علوي به راه افتادم. |
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی