پاسخ به:پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)
چهارشنبه 15 شهریور 1391 10:59 AM
12 : پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1388; 16(2):173-194. |
اثر نوع تغذيه نيتروژني بر پيري برگ برنج (رقم طارم) |
حسيني سيدمحسن*,حدادچي غلام رضا,صادقي پور حميدرضا,يغمايي فرهاد |
* گروه زيست شناسي، دانشگاه گلستان |
يون هاي نيترات و آمونيوم دو شکل اصلي نيتروژن هستند که به وسيله گياهان جذب مي شوند اما از نظر اثر بر رشد و ترکيب شيميايي گياه با هم متفاوت هستند. در اين تحقيق، اثر نوع تغذيه بر رشد و پيري برگ هاي برنج در سطح بيوشيميايي مورد بررسي قرار گرفت. نتايج بررسي ها نشان داد که مقدار وزن تر و خشک گياه، مقدار کلروفيل کل، سرعت واکنش هيل، مقدار پروتئين محلول و فعاليت ويژه آنزيم پراکسيداز در گياهاني که با نيترات تغذيه مي شدند به طور معني داري از گياهان تغذيه شده با آمونيوم كمتر بود. بالعکس، نسبت کلروفيل a به کلروفيل b و فعاليت ويژه آنزيم سوپراکسيدديسموتاز در اين گياهان بيشتر از گياهاني بود که با آمونيوم تغذيه مي شدند. با توجه به عدم مشاهده اختلاف معني دار در ميزان پراکسيداسيون ليپيد تحت تيمارهاي مختلف نيتروژن در برگ گياهان برنج، اين نتيجه به دست مي آيد که نوع تغذيه نيتروژني نمي تواند سبب القاي استرس اکسيداتيو در برگ گياه برنج شود اما مي تواند سبب کاهش شاخص هاي رشد مانند وزن تر و خشک، مقدار کلروفيل و پروتئين در گياهان برنج تغذيه شده با نيترات گردد. |
كليد واژه: برنج، نيترات، آمونيوم، پيري برگ، آنزيم هاي اکسيداتيو |
![]() |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .