پاسخ به:پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)
چهارشنبه 15 شهریور 1391 10:55 AM
10 : پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1388; 16(3):163-174. |
تاثير پرايمينگ بذر بر سبزشدن و عملکرد پنبه در تاريخ کاشت هاي مختلف |
سلطاني الياس*,ميري علي اصغر,قادري فر فرشيد |
* گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزي و منابع طبيعي گرگان |
پرايمينگ يکي از روش هاي بهبود بذر است که مي تواند باعث افزايش کارکرد بذر (جوانه زني، سبزشدن) شود. اين پژوهش به منظور بررسي پرايمينگ بذر برروي سبزشدن و عملکرد بذور پنبه تحت شرايط تاريخ کاشت هاي متفاوت انجام گرفت. تيمارها شامل 6 تاريخ کاشت (2 ارديبهشت، 15 ارديبهشت، 3 خرداد، 23 خرداد، 18 تير و 16 مرداد) و دو سطح تيمار بذر (پرايمينگ شده و شاهد) بودند. براي پرايمينگ از روش هيدروپرايمينگ استفاده شد؛ در اين روش بذرهاي پنبه رقم ساي اکرا 324 به مدت 16 ساعت در آب در دماي 25 درجه سانتي گراد قرار داده شدند. نتايج نشان داد که تيمار پرايمينگ توانست بر مولفه هاي سبزشدن موثر باشد. بذرهاي پرايمينگ شده سبزشدن سريع تر و يکنواخت تري در همه تاريخ هاي کاشت داشتند. تيمار پرايمينگ روي واکنش سبزشدن به دما نيز تاثير گذاشت؛ بذرهاي پرايمينگ شده دماي پايه کمتري براي سبزشدن داشتند. دماي پايه براي سبزشدن بذرهاي شاهد 4/15 درجه سانتي گراد، ولي براي بذرهاي پرايمينگ شده 5/13 درجه سانتي گراد بود. همچنين بذرهاي پرايمينگ شده در تمام تاريخ هاي کاشت نسبت به بذرهاي پرايمينگ نشده (شاهد) عملکرد بالاتري داشتند. |
كليد واژه: پنبه، پرايمينگ، تاريخ کاشت، سبزشدن، عملکرد |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .