پاسخ به:پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)
سه شنبه 14 شهریور 1391 10:51 AM
7 : پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1389; 17(3):89-95. |
بررسي خصوصيات جدايه هاي Dickeya zeae عامل لهيدگي باكتريايي ساقه ذرت و ارزيابي مقاومت بعضي از هيبريدهاي تجاري ذرت نسبت به آن ها |
محمودي اسماعيل*,سليماني محمدجواد,تقوي سيدمحسن,باقري عزيز |
* گروه گياهپزشکي، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد خوراسگان، اصفهان |
از مزارع ذرت استان هاي غرب کشور نمونه هايي با علايم پوسيدگي نرم در محل ساقه و رنگ پريدگي و کوتولگي جمع آوري شدند. با کشت اين نمونه ها روي محيط کشت ائوزين متيلن بلو 20 جدايه باکتري به منظور انجام آزمون هاي شناسايي انتخاب و خالص گرديد. بر اساس آزمون هاي فيزيولوژيکي و بيوشيميايي تمام اين جدايه ها به عنوان گونه Dickeya zeae تشخيص داده شدند. براي بررسي مقاومت هيبريدهاي ذرت به باكتري لهيدگي ساقه، از دو روش تزريق سوسپانسيون به ساقه در گلخانه و روش ايجاد زخم برگ در آزمايشگاه استفاده شد. در روش تزريق به ساقه هيبريدهاي سينگل كراس 647 و 704 با بيش ترين درصد لهيدگي ساقه در كلاس حساس و سينگل كراس 700 با مقاومت متوسط و هيبريدهاي سينگل كراس 108 و 500 با كم ترين درصد لهيدگي ساقه به عنوان واريته هاي مقاوم طبقه بندي شدند. نتايج به دست آمده از روش زخم برگ همبستگي بالايي (0.93=r) با روش تزريق به ساقه داشتند. در اين روش هيبريدهاي سينگل كراس 704 و 647 به عنوان واريته هاي حساس و سينگل كراس 108 به عنوان واريته مقاوم معرفي شد. |
كليد واژه: ارزيابي مقاومت، لهيدگي ساقه ذرت، Dickeya zeae |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .