پاسخ به:پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)
سه شنبه 14 شهریور 1391 10:16 AM
5 : پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1390; 18(1):89-104. |
بررسي برخي صفات مورفولوژيکي و فيزيولوژيکي در 12 توده ايراني پياز خوراکي |
باغبان سيروس شهرام*,كاشي عبدالكريم,خليقي احمد,پاسبان اسلام بهمن,عليزاده اسكويي پريسا |
* گروه علوم باغباني، واحد علوم و تحقيقات تهران |
در اين بررسي 12 توده بومي پياز جمع آوري شده از مناطق مختلف کشور (هوراند اهر، قرمز ري، قولي قصه زنجان، قرمز آذرشهر، سفيد کاشان، زرد نيشابور، سفيد قم، درچه اصفهان، سفيد نيشابور، قرمز نيشابور، سفيد فتح آباد، اسحاق آباد نيشابور) با طرح آزمايشي فاکتوريل بر پايه بلوک هاي کامل تصادفي با 3 تکرار در مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان آذربايجان شرقي کشت شدند. نتايج تجزيه واريانس نشان داد که بين توده هاي مورد بررسي از نظر صفات تندي، درصد ماده خشک پياز، عملکرد توده ها، درصد پيازهاي دوکي شکل، قطر پياز و تعداد فلس خشک بيروني اختلاف معني دار وجود دارد. در اين ميان برخي از صفات مانند قطر گلوي پياز و تعداد فلس خشک بيروني جزو صفات مهم انبارداري پياز به شمار مي آيند. بررسي اين صفات با توجه به تنوع توده هاي پياز ايراني به منظور استفاده در زراعت و انبارداري پياز مهم و سودمند مي باشد. |
كليد واژه: .Allium cepa L، توده، تندي، ماده خشک، عملکرد |
![]() |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .