0

پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)
سه شنبه 14 شهریور 1391  10:14 AM

 6 : پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1390; 18(2):93-106.
 
تاثير سولفات آلومينيوم و بازبرش شاخه بر ماندگاري و کيفيت رز شاخه بريده رقم وارلون
 
مرتضوي سيدنجم الدين*
 
* گروه علوم باغباني، دانشگاه زنجان
 
 

اين پژوهش با هدف بررسي سطوح مختلف سولفات آلومينيوم در محلول نگهدارنده همراه با برش مجدد شاخه بر ماندگاري گل شاخه بريده رز رقم وارلون در گروه باغباني دانشکده کشاورزي دانشگاه زنجان انجام گرفت. گل هاي شاخه بريده رز از پايه هاي مادري دوساله برداشت شده و تحت تيمار محلول سولفات آلومينيوم با غلظت هاي (0، 100، 150 و 200 ميلي گرم در ليتر) و برش مجدد شاخه در 2 سطح (بازبرش و بدون برش) قرار گرفتند. در طول آزمايش صفات ماندگاري، کلروفيل a،b و کلروفيل کل، جذب آب، محتواي نسبي آب، پروتئين كل، فعاليت آنزيم هاي پراکسيداز و كاتالاز در گلبرگ ها اندازه گيري شدند. نتايج نشان داد كه سطوح مصرف سولفات آلومينيوم تاثير معني دار بر صفات ميزان كلروفيل a، كلروفيل کل و فعاليت آنزيم هاي آنتي اكسيدان در سطح 1 درصد و بر صفات ماندگاري، کلروفيل a و محتواي نسبي آب در سطح 5 درصد داشت. همچنين سطوح برش مجدد شاخه تاثير معني دار بر صفات ماندگاري، ميزان كلروفيل، جذب آب، محتواي نسبي آب، پروتئين كل و فعاليت آنزيم هاي آنتي اكسيدان در سطح 1 درصد نشان داد. تاثير متقابل سولفات آلومينيوم و برش مجدد شاخه نيز بر صفات كلروفيل b و فعاليت آنزيم هاي پراكسيداز و كاتالاز در سطح 1 درصد و بر صفات ماندگاري، كلروفيل کل، محتواي نسبي آب در سطح 5 درصد معني دار بود. بنابراين تيمارها به طور مستقيم و يا غيرمستقيم بر صفات اندازه گيري شده تاثير معني دار داشته و موجب کاهش پيري و افزايش ماندگاري و کيفيت گل ها گرديد.

 
كليد واژه: گل رز، سولفات آلومينيوم، برش ساقه، پروتئين، پراكسيداز، کاتالاز
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها