0

پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي)
سه شنبه 14 شهریور 1391  10:11 AM


 6 : پژوهش هاي توليد گياهي (علوم كشاورزي و منابع طبيعي) 1390; 18(4):91-96.
 
گزارش كوتاه علمي: بررسي صفات کمي و کيفي اسانس بذر به ليمو (Lippia citriodora)
 
شاه حسيني رضا,قرباني حسن,صالح رامين,اميدبيگي رضا
 
 
 

گياه دارويي به ليمو (Lippia citriodora) از خانواده Verbenaceae، از گياهان دارويي حاوي اسانس بوده که اسانس در اندام هاي رويشي و زايشي آن تجمع يافته است. اين پژوهش به منظور بررسي کميت و کيفيت اسانس بذر گياه به ليمو انجام گرفت. پس از تهيه قلمه هاي سالم از گياهان مادري و تيمار با هورمون ايندول بوتيريک اسيد، قلمه هاي ريشه دارشده به منظور کشت به گلخانه انتقال يافتند. پس از گلدهي و رسيدن ميوه ها، بذرها جمع آوري شد و ميزان 30 گرم بذر به وسيله روش تقطير با آب و توسط دستگاه کلونجر اسانس گيري و با استفاده از سولفات سديم خشک آب گيري گرديد. اسانس با استفاده از کروماتوگراف گازي و کروماتوگراف گازي متصل به طيف نگار جرمي تجزيه و اجزاي مختلف موجود در آن به روش مقايسه طيف هاي جرمي تک تک اجزا با طيف هاي شاهد و نيز محاسبه ضريب بازداري مواد متشکله و استفاده از طيف هاي جرمي مواد استاندارد و اطلاعات موجود در کتابخانه کامپيوتري شناسايي و مقدار آنها تعيين شدند. نتايج نشان داد بازده اسانس نمونه ها 0.31 درصد (وزني/وزني) بود. دوازده ترکيب عمده مشتمل بر 80.12 درصد کل اسانس شناسايي شدند. ژرانيال (34.1 درصد)، نرال (26.01 درصد) و ليمونن (7.04 درصد) بيشترين اجزاي تشکيل دهنده اسانس بذر به ليمو بودند که ميزان اين ترکيبات در مقايسه با مقدار آن ها در اسانس حاصل از سرشاخه هاي رويشي بسيار بيشتر بود.

 
كليد واژه: به ليمو، اسانس، ژرانيال، نرال، ليمونن
 
 

 نسخه قابل چاپ

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها