دلمه کدو
سه شنبه 18 آبان 1389 7:08 AM
● مواد لازم
▪ کدوی کوچک؛۵۰۰ گرم
▪ برنج نیم پز؛ نصف پیمانه
▪ گوجه فرنگی خرد شده؛ ۲عدد
▪ پیاز رنده شده؛ ۱عدد
▪ جعفری خرد شده؛ نصف پیمانه
▪ پودر زیره؛ ۱ قاشق چایخوری
▪ آبلیمو؛ ۲/۱ لیوان
▪ نمک، فلفل و زردچوبه؛ ۱ قاشق چایخوری
● مواد لازم برای چاشنی:
▪ آب ولرم؛ ۳ لیوان
▪ رب گوجه فرنگی؛ ۳ قاشق غذاخوری
▪ روغن مایع؛ ۲ قاشق غذاخوری
▪ نمک؛ ۱ قاشق چایخوری
▪ آبلیمو؛ ۲ قاشق غذاخوری
● روش پخت
۱) کدوها را تمیز بشویید. سپس سر آنها را جدا کرده و آرام با نوک چاقو داخلشان را خالی کنید.
۲) برنج نیم پز را با گوجه فرنگی ریز شده، پیاز، جعفری، ادویه و آبلیمو مخلوط کرده و از مخلوط آماده شــده به اندازه کافی درون کدوها بریزید و سر کدوها را آرام بگذارید و آنها را در قابلمه بچینید.
۳) مواد چاشنی را با هم مخلوط کنید و کمکم از کنار قابلمه به دلمهها اضافه کنید و همین که به درجه جوش رسید، حرارت آن را ملایم کنید تا به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم ساعت بپزد.
دقت کنید در آخر سس آن کمی غلیظ باشد و کدوها پخته باشد.
در غیر این صورت کمی آب به آن اضافه کنید تا زمانی که کدو ها خوب پخته شوند.
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...