پاسخ به:مقالات پژوهش كشاورزي
شنبه 11 شهریور 1391 10:38 AM
1 : پژوهش كشاورزي زمستان 1380; 3(1):1-11. |
مقايسه اثر تغذيه سطوح مختلف پروبيوتيك ايمونوباك و استرپتوبيفيد فورت بر عملكرد جوجه هاي گوشتي |
صفري پرور محمدرضا,كفيل زاده فرخ,كامياب عبدالرضا |
آزمايشي جهت مقايسه تاثير تغذيه سطوح مختلف دو نوع پروبيوتيك بر عملكرد جوجه هاي گوشتي به مدت 45 روز انجام گرديد. در اين آزمايش از 625 قطعه جوجه نر و ماده استفاده شد. آزمايش داراي پنج گروه آزمايشي بود. هر گروه آزمايشي داراي پنج تكرار و هر تكرار داراي 25 قطعه جوجه بود كه در قالب طرح كاملا تصادفي اجرا گرديد. گروه آزمايشي يك فقط جيره پايه را دريافت كرد. گروه هاي آزمايشي دو و سه طي دوره هاي 1-10 و 16-25 روزگي به ترتيب جيره پايه بعلاوه 80% مقدار توصيه شده از پروبيوتيك ايمونوباك (4 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) و جيره پايه بعلاوه مقدار توصيه شده از پروبيوتيك ايمونوباك (5 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) و طي دوره 31-40 روزگي به ترتيب جيره پايه بعلاوه 80% مقدار توصيه شده از پروبيوتيك ايمونوباك (8 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) و جيره پايه بعلاوه مقدار توصيه شده از پروبيوتيك ايمونوباك (10 ميليگرم به ازا هر جوجه در روز) را دريافت كردند. گروه هاي آزمايشي چهار و پنج طي دوره 1-10 روزگي به ترتيب جيره پايه بعلاوه 80% مقدار توصيه شده از پروبيوتيك استرپتوبيفيد (40 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) و جيره پايه بعلاوه مقدار توصيه شده از پروبيوتيك استرپتوبيفيد (50 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) و طي دوره هاي 16-25 و 31-40 روزگي به ترتيب جيره پايه بعلاوه 80% مقدار توصيه شده از پروبيوتيك استرپتوبيفيد (80 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) و جيره پايه بعلاوه مقدار توصيه شده از پروبيوتيك استرپتوبيفيد (100 ميلي گرم به ازا هر جوجه در روز) را دريافت كردند. در اين آزمايش پروبيوتيك ها طي دوره هاي 11-15، 26-30 و 41-45 روزگي از جيره پايه حذف گرديدند. نتايج نشان داد كه ضريب تبديل در تمام گروه هايي كه پروبيوتيك ايمونوباك مصرف كردند و نيز در گروه هايي كه پروبيوتيك استرپتوبيفيد در سطح توصيه شده دريافت كردند در مقايسه با گروه شاهد، در كل دوره آزمايش (1-45 روزگي) به طور معني داري بهبود يافت(P<0.05) . همچنين مقدار دان مصرفي در 1-30 روزگي با مصرف پروبيوتيك استپتوبيفيد در مقايسه با گروه شاهد به طور معني داري كاهش يافت (P<0.05). نتايج كلي اين آزمايش نشان مي دهد كه اثر پروبيوتيك هاي مورد استفاده در افزايش راندمان مواد غذايي اثر مثبت داشته است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .