0

مقالات پژوهش كشاورزي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

پاسخ به:مقالات پژوهش كشاورزي
پنج شنبه 9 شهریور 1391  5:29 PM

  • فارسی
  • English

 2 : پژوهش كشاورزي بهار 1385; 6(1):15-25.
 
تاثير پوترسين برون زاد بر عمر پس از برداشت ميوه توت فرنگي (Fragaria ananassa) رقم سلوا
 
زكايي خسروشاهي محمدرضا,اثني عشري محمود,ارشادي احمد,احمدي احمد
 
 
 

تاثير غلظت هاي مختلف پوترسين بر عمر پس از برداشت ميوه توت فرنگي رقم سلوا در دماي 5 درجه سانتيگراد بررسي شد. ميوه ها در محلول پوترسين با غلظت هاي 1, 0.5, 0.3 و 2 ميلي مولار و نيز آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقيقه غوطه ور شده و به همراه ميوه هاي تيمار نشده (تيمار خشك) به يخچال (5 درجه سانتي گراد) منتقل شدند. در روزهاي پنجم، نهم و سيزدهم پس از شروع انبارداري، ميزان توليد اتيلن، سفتي بافت، مواد جامد محلول، اسيديته قابل تيتراسيون و pH ميوه ها اندازه گيري شد. استفاده از پوترسين به طور معني داري باعث افزايش عمر انباري ميوه توت فرنگي شد، به طوري كه ميوه هاي تيمار خشك و شاهد به ترتيب 6 و 8 روز عمر انباري داشتند، در حالي كه ميوه هاي غوطه ور شده در محلول هاي 1 و 2 ميلي مولار پوترسين، به ترتيب در روزهاي دوازدهم و چهاردهم هنوز قابل عرضه به بازار بودند. استفاده از پوترسين به طور معني داري باعث كاهش توليد اتيلن ميوه ها شد. در هر سه زمان اندازه گيري (روزهاي پنجم، نهم و سيزدهم انبارداري) بالاترين ميزان توليد اتيلن مربوط به تيمار خشك و كمترين آن مربوط به تيمار 2 ميلي مولار پوترسين بود. همچنين استفاده از پوترسين به طور معني داري از نرم شدن ميوه طي انبارداري جلوگيري نمود و باعث حفظ سفتي بافت ميوه ها گرديد، به طوري كه در هر سه زمان اندازه گيري، بيشترين سفتي بافت مربوط به تيمار 2 ميلي مولار پوترسين بود. كمترين ميزان سفتي در روزهاي پنجم و نهم مربوط به تيمار آن مقطر و در روز سيزدهم مربوط به تيمار خشك بود. استفاده از پوترسين تاثير معني داري بر pH و اسيديته قابل تيتراسيون و مواد جامد محلول ميوه ها نداشت، ولي در هر سه زمان اندازه گيري، بيشترين ميزان اسيديته قابل تيتراسيون مربوط به تيمار 2 ميلي مولار پوترسين و كمترين آن مربوط به تيمار خشك بود.

 
كليد واژه:
 
 

أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .

 

دانش سه قسم است: فقه براى دین، و پزشکى براى تن، و نحو براى زبان.

 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها