پاسخ به:مقالات پژوهش كشاورزي
پنج شنبه 9 شهریور 1391 5:29 PM
2 : پژوهش كشاورزي بهار 1385; 6(1):15-25. |
تاثير پوترسين برون زاد بر عمر پس از برداشت ميوه توت فرنگي (Fragaria ananassa) رقم سلوا |
زكايي خسروشاهي محمدرضا,اثني عشري محمود,ارشادي احمد,احمدي احمد |
تاثير غلظت هاي مختلف پوترسين بر عمر پس از برداشت ميوه توت فرنگي رقم سلوا در دماي 5 درجه سانتيگراد بررسي شد. ميوه ها در محلول پوترسين با غلظت هاي 1, 0.5, 0.3 و 2 ميلي مولار و نيز آب مقطر (شاهد) به مدت 5 دقيقه غوطه ور شده و به همراه ميوه هاي تيمار نشده (تيمار خشك) به يخچال (5 درجه سانتي گراد) منتقل شدند. در روزهاي پنجم، نهم و سيزدهم پس از شروع انبارداري، ميزان توليد اتيلن، سفتي بافت، مواد جامد محلول، اسيديته قابل تيتراسيون و pH ميوه ها اندازه گيري شد. استفاده از پوترسين به طور معني داري باعث افزايش عمر انباري ميوه توت فرنگي شد، به طوري كه ميوه هاي تيمار خشك و شاهد به ترتيب 6 و 8 روز عمر انباري داشتند، در حالي كه ميوه هاي غوطه ور شده در محلول هاي 1 و 2 ميلي مولار پوترسين، به ترتيب در روزهاي دوازدهم و چهاردهم هنوز قابل عرضه به بازار بودند. استفاده از پوترسين به طور معني داري باعث كاهش توليد اتيلن ميوه ها شد. در هر سه زمان اندازه گيري (روزهاي پنجم، نهم و سيزدهم انبارداري) بالاترين ميزان توليد اتيلن مربوط به تيمار خشك و كمترين آن مربوط به تيمار 2 ميلي مولار پوترسين بود. همچنين استفاده از پوترسين به طور معني داري از نرم شدن ميوه طي انبارداري جلوگيري نمود و باعث حفظ سفتي بافت ميوه ها گرديد، به طوري كه در هر سه زمان اندازه گيري، بيشترين سفتي بافت مربوط به تيمار 2 ميلي مولار پوترسين بود. كمترين ميزان سفتي در روزهاي پنجم و نهم مربوط به تيمار آن مقطر و در روز سيزدهم مربوط به تيمار خشك بود. استفاده از پوترسين تاثير معني داري بر pH و اسيديته قابل تيتراسيون و مواد جامد محلول ميوه ها نداشت، ولي در هر سه زمان اندازه گيري، بيشترين ميزان اسيديته قابل تيتراسيون مربوط به تيمار 2 ميلي مولار پوترسين و كمترين آن مربوط به تيمار خشك بود. |
كليد واژه: |
![]() |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .