پاسخ به:مقالات پژوهش كشاورزي
پنج شنبه 9 شهریور 1391 9:51 AM
12 : پژوهش كشاورزي 1386; 7(3):142-154. |
بررسي شاخص هاي مهم خشک شدن انگور در روش خشک کردن با جريان هواي گرم به کمک شبکه هاي عصبي مصنوعي |
بهروزي خزايي ناصر,اميري چايجان رضا,توكلي هشجين تيمور,خوش تقاضا محمدهادي |
در اين پژوهش پيش بني زمان خشک شدن انگور و پارامترهاي کيفي محصول نهايي (کشمش) در خشک کردن به روش جريان هواي گرم به کمک شبکه هاي عصبي مصنوعي انجام شد. دماي هوا، سرعت جريان هوا و نوع آماده سازي اوليه انگور از پارامترهاي مهم در خشک کردن انگور با خشک کن هاي جريان هاي هواي گرم مي باشد که به عنوان پارامتر مستقل براي شبکه هاي عصبي مصنوعي در نظر گرفته شد. براي ايجاد الگوهاي آموزش و ارزيابي فرايند، آزمايش هاي خشک کردن به کمک يک خشک کن آزمايشگاهي انجام گرفت. با به دست آمدن زمان خشک شدن و کيفيت محصول نهايي از چندين شبکه عصبي مصنوعي با الگوريتم يادگيري لونبرگ-مارکوارت براي آموزش الگوها استفاده شد. نتايج نشان داد که شبکه بهينه پس انتشار المان با توپولوژي 3-6-3 و الگوريتم يادگيري لونبرگ-مارکوارت با تابع آستانه سيگموييد لگاريتمي قادر است زمان خشک شدن و پارامترهاي کيفي محصول نهايي (شاخص روشنايي وشاخص نسبت قرمزي به زردي) را به ترتيب با ضرايب تعيين 0.991، 0.973، 0.993 و با خطاهاي حقيقي 1.65، 0.39، 0.026 پيش بيني کند. اعمال خطا به متغيرهاي ورودي شبکه بهينه نشان داد که عملکرد شبکه به دليل توليد خطاي آموزش کمتر از خطاي ورودي، به طور مناسبي قادر به پيش بيني مقادير خروجي مي باشد. |
كليد واژه: انگور، پيش بيني هوشمند، شبکه المان، زمان خشک کردن، شبکه عصبي مصنوعي |
![]() |
نسخه قابل چاپ |
أَلْعِلْمُ ثَلاثَةٌ: أَلْفِقْهُ لِلاَْدْیانِ، وَ الطِّبُّ لِلاَْبْدانِ،وَ النَّحْوُ لِلِّسانِ. .