0

مقالات پژوهش كشاورزي

 
Nassersulduz
Nassersulduz
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 2878
محل سکونت : آذربایجان غربی

مقالات پژوهش كشاورزي
چهارشنبه 8 شهریور 1391  9:05 PM

 1 : پژوهش كشاورزي 1386; 7(3):1-10.
 
بررسي اثر چند اسانس گياهي در کنترل بيماري کپک خاکستري سيب در اثر Botrytis cinerea
 
پيغامي آشنايي سميرا,پيغامي آشنايي سميرا,فرزانه محسن,هاديان محمدجواد,شريفي تهراني عباس,قربان پور منصور
 
 
 

 

در اين بررسي فعاليت ضد قارچي اسانس هاي چند گونه گياهي شامل ميخک هندي، رازيانه، زيره سبز و نعناع فلفلي عليه کپک خاکستري سيب مورد مطالعه قرار گرفت. اسانس هاي ميخک هندي و رازيانه فعاليت قارچ کشي قابل ملاحظه اي را عليه Botrytis cinerea روي محيط کشت PDA نشان دادند. نتايج به دست آمده از بررسي هاي آزمايشگاهي نشان داد که بالا رفتن غلظت اسانس هاي گياهي، فعاليت ضدقارچي آن ها را برعليه B.cinerea افزايش مي دهد. همچنين قابليت بيوکنترل دو اسانس ميخک هندي و رازيانه با غلظت هاي صفر، 750 و 1000 ميکروليتر در ليتر بر روي ميوه هاي آلوده در شرايط تاريکي و در دماي 20 درجه سانتي گراد مورد مطالعه قرار گرفت. پس از 10 روز نتايج نشان داد که اسانس رازيانه در هر دو غلظت به کار رفته در کنترل بيماري کپک خاکستري سيب، در مقايسه با اسانس ميخک هندي موثرتر بوده و ميزان بيماري تا 15.5 درصد در مقايسه با شاهد آلوده (100 درصد) کاهش يافته است. پس از گذشت 20 روز، قابليت بيوکنترل هر دو اسانس ميخک هندي و رازيانه در غلظت 1000 ميکروليتر در ليتر در مقايسه با ساير تيمارها موثرتر بوده و ميزان بيماري به ترتيب تا 41.6 و 50.8 درصد در مقايسه با شاهد آلوده (100 درصد) کاهش يافت. سم تيابندازول در مهار کپک خاکستري سيب در مقايسه با اسانس هاي ميخک هندي و رازيانه موثرتر واقع شد.

 
كليد واژه: اسانس هاي گياهي، ميخک هندي، رازيانه، قابليت بيوکنترل و Botrytis cinerea
 
 

 نسخه قابل چاپ

تشکرات از این پست
mehdi0014 ahmadkooti
دسترسی سریع به انجمن ها