پاسخ به:آسیب شناسی مهدویت
سه شنبه 7 شهریور 1391 9:20 PM
واحد دین واندیشه تبیان زنجان-
از آنجا که شاخصه وویژگی عمده اعتقادبه مهدویت انتظار و آمادگی مداوم و آگاهانه برای ظهور امامی است که از دیدگان همه غایب است و در صدد نابودی ظلم وستم، فساد، تباهی، بی دینی و انحراف از جهان است.ضروری به نظر می رسد که مسلمانان باید در ایجاد دولت های اسلامی سعی و تلاش ویژه ای داشته باشند.
یکی از تفاوت های اساسی حکومت امام مهدی (ع ) با دیگر حکومت هایی که در طول تاریخ داعیه برقراری عدالت داشته اند این است که پیش از اقدام برای تشکیل حکومت به تعداد مورد نیاز افراد زبده و برگزیده ای که در نهایت تقوا و پرهیزکاری هستند تربیت نموده و با برقراری حکومت جهانی خود، آنها را به سراسر جهان گسیل می دارد.مسئولین دولت اسلامی به عنوان احیا کننده شریعت نبوی و مجری قوانین اسلامی و دستورات الهی وظیفه هدایت گری برای ایجاد جامعه ای سرشار از معنویت وعدالت و اخلاق انسانی که همان جامعه زیبای مهدوی است، را بر عهده دارند.
باید توجه داشت که موفقیت و سر فرازی نهادها و سازمان ها در دولت اسلامی ثمره نگرش و فهم انقلابی، مجاهدانه و اصلاح طلبانه از انتظار است.
اما در این راستا برخی موانع ومشکلات دولت اسلامی و نهادها و سازمانهای آن را ازرسیدن به این اهداف متعالی باز می دارد، لذا توجه به این آسیب ها دولت را برای ترویج فرهنگ انتظار وتشکیل جامعه مهدوی یاری می رساند.
این آسیب ها به دو بخش انحرافات درونی و انحرافات بیرونی تقسیم می شود.در حوزه انحرافات درونی می توان به فقدان برنامه ریزی و سیاست گذاری استراتژیک برای رسیدن به آرمان های دولت منتظر، غلبه رویکرد دولتی سازی درعرصه های مختلف دینی وضعف ساز و کارهای مدیریت انتظار در عملکرد سازمان ها ونهاد ها، اشاره کرد.
مسائلی از قبیل، عدم مسئولیت پذیری، دنیا گرایی وتجمل پرستی، اختلاف و تفرقه، نابرابری های اقتصادی اجتماعی، کوتاهی در مسائل اخلاقی واستفاده ازتمدن غرب و…..که در میان مسئولان برخی ازسازمان ها و نهادها، زمینه ای مناسب برای ناهنجاری ها و بی ثباتی دررسیدن به اهداف والای دولت منتظر فراهم آورده است، نیز در حوزه انحرافات بیرونی قرار گرفته اند.
از آنجا که بیان هر آسیب و انحرافی راهکار مناسب با آن را طلب می کند، پیشنهادهای عملی می تواندبرای رسیدن به اهداف متعالی دولت منتظر سازنده و راه گشا باشد.
مطالب یاد شده تنها برخی از آسیب های و راهکارها می باشد، زیرا پرداختن مفصل به این مبحث در گنجایش این مقاله نمی باشد.
براساس آسیب های ذکر شده راهکارهای زیر برای رفع پاره ای مشکلات بیان می گردد:
۱- طراحى و برنامه ریزی استراتژیک و کلان براساس مبانى دولت اسلامی براى ساماندهى و سمت دادن نهادهاوسازمان های آن، به سوی شکل گیری دولت منتظر.
۲-استفاده از اقتدار دولتی و اقدام نهادی برای یک دست ساختن سازمان ها و نهادهای دولتی در جهت تامین آینده درخشان و سعادتمندانه بشریت با احیای روح انتظار درسایه پیاده کردن احکام الهی.
۳-تعمیق فرهنگ انتظار دردرون نهادو سازمان ودر نتیجه تمایل فراتر به عمل، در جهت
خشنودی ولی عصر (عجل الله تعالی فرجه الشریف) برای درک ابعاد و زوایای مختلف در این مقوله
۴- زمینه سازی دولت اسلامی با نهادها و سازمان ها برای جهت دادن گرایشات معنوی افراد برای
متخلق شدن به اخلاق یاران حضرتش.
۵- پیراستن سازمانها و نهادها از کلیه آسیبهای مذکور با تغییر ساختار برخی نظام ها در دولت اسلامی به ساختاری متناسب با آرمانهای دولت منتظر
۶- ارائه الگویی جامع برای مدیران و افراد سازمانها با رویکردى جدى و قوى به دولت منتظر که از خاستگاه شیعى و روحیه شور انگیز انتظار برخوردار باشد.
۷- تجلی سیمای انتظاربه شکلی ملموس در سازمان ها و نهادها برای زدودن شائبه هاى غرب زدگى.
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی