0

امنیت وب

 
mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 25772
محل سکونت : خوزستان

پاسخ به:امنیت وب
یک شنبه 5 شهریور 1391  3:25 AM

پاک کردن رد پای خود در اینترنت!!!

پاک کردن رد پای خود در اینترنت!!! واحد دانش و تکنولوژی تبیان زنجان

رد پاي خود را پاك كنيد

با رهگيري حريم خصوصي شما، شركت‌ها مي‌توانند پول‌هاي هنگفتي به دست بياورند. پول‌هاي قابل توجهي پرداخت مي‌شود تا به عادات وب‌گردي شما پي ببرند، بنابراين كساني كه سرويس مي‌دهند، همه تلاش‌شان را به كار مي‌گيرند تا بيشترين اطلاعات به دست بياورند. چه كار بايد كرد تا اطلاعاتمان به دست ديگران نيفتد؟ با انجام مراحل زير علاو ه بر مرور وب مي‌توانيد امنيت اطلاعات شخصي‌تان را حفظ كنيد.

به اين عبارت توجه كنيد: اگر شما براي استفاده از سرويسي پول پرداخت نمي‌كنيد، در نتيجه شما خود محصول هستيد و مشتري به شمار نمي‌رويد. امروزه اخبار زيادي را مي‌شنويم كه يك شركت، اطلاعات دفتر تلفن شما را دزديده است يا اطلاعات وب‌گرديتان را به‌طور مداوم ذخيره مي‌كند تا عادات و فعاليت‌هاي تحت وب شما را تا حد امكان بفهمد و ياد بگيرد.

چرا بايد مواظب بود؟

اطلاعات شخصي شما بيشتر از آن‌كه حتي فكرش را بكنيد، ارزشمند است. ممكن است وقتي اين مطلب را مي‌خوانيد با خود بگوييد، خب كه چه؟ من نه آنقدرها مهم هستم و نه چيزي براي پنهان كردن دارم. هدف اين سايت‌ها نشان دادن تبليغاتي خاص است كه براي من بي‌فايده خواهد بود.

به‌عنوان مثال، وب‌سايت Lifehacker بر مبناي اطلاعات به دست آ‌ورده كار مي‌كند و كارش تبادل اين اطلاعات است. مشتريان اصلي اين وب سايت، شركت‌هاي ديگري هستند كه به‌دنبال جذب اطلاعات از مردم هستند. اطلاعات آماري، درآمدها، عادات وب‌گردي و ... . به وسيله اين اطلاعات، آنها مي‌توانند فرد را راضي به خريد يكي از محصولاتشان كنند، حتي در مواردي يك وب‌سايت و برنامه تبليغاتي راه‌اندازي ‌شده است تا در ازاي دريافت كوپن يا حق عضويت مجاني، اطلاعات بيشتر و جزئي‌تري از كاربران دريافت شود.

پول اصلي را شايد شركت مخاطب شما (كه مسوول جمع‌آوري اطلاعات است) به‌صورت مستقيم كسب نكند، بلكه با فروش اين اطلاعات به شركت‌هاي ديگر و همچنين متقاعدكردن كاربران و جهت‌دهي آنها به خريد يا نخريدن يك محصول بپردازد و اين‌گونه درآمد كسب كند. فرض كنيد شما روزانه ايميلي از طرف وب‌سايت‌هايي دريافت مي‌كنيد مبني بر اين كه به جاي پرداخت وجه براي محصولي خاص، فرم‌هايي را پر و كوپن تخفيف دريافت كنيد. كافي است براي ورود به چنين سيستم فوق‌العاده‌اي! اطلاعات شخصي‌تان اعم از نام، سن، درآمد و ... را وارد كنيد.

اگر مصمم هستيد اين اطلاعات را براي دريافت اين كوپن‌ها ارسال كنيد، بجز دريافت كوپن‌هاي بي‌مصرف يا تبليغات، چيز ديگري دريافت نخواهيد كرد. اگر متقاعد شديد كه حريم خصوصي مهم است، در مرورگر كروم خود عمليات زير را انجام دهيد. اين افزونه‌ها را مي‌توانيد روي فايرفاكس نيز نصب كنيد:

متوقف‌كردن رهگيرها از طريق كروم

اگر كاربر گوگل كروم هستيد، مي‌توانيد افزونه‌ها و ابزارهايي را به كار ببريد كه كارشان شناسايي وب‌سايت‌هايي است كه اطلاعات‌تان را در اختيار سايت‌هاي ديگر مي‌گذارند. اين فهرست مخصوص يك شبكه اجتماعي يا شركت خاصي نيست، بلكه اين افزونه‌ها، محيط فضاي مجازي را برايتان در مقابل بيشتر آنها امن خواهند كرد.

AdblockPlus

اين افزونه مي‌تواند در شبكه‌هاي اجتماعي معروف فعال شود و پس از ترك اين وب‌سايت‌ها، ديگر اطلاعات خاصي به جاي ديگر ارسال نكند.

Ghostery

اين افزونه كوكي‌هاي رهگير را هدف قرار داده و همه آنها را به شما نشان مي‌دهد و بعد از شما مي‌پرسد آيا مي‌خواهيد اين كوكي را حذف كنيد يا خير. از بهترين ويژگي‌هاي اين افزونه اين است كه محدود به شبكه‌هاي اجتماعي نيست و مي‌تواند شبكه‌هاي تبليغاتي و ناشران تحت وب را هم تحت پوشش خود قرار دهد.

ScriptNo

اين افزونه همانند گوستري عمل مي‌كند، با اين تفاوت كه هدفش بررسي اسكريپت‌هاي در حال اجراي روي صفحه است. هدف گوستري بررسي نوع اطلاعات جابه‌جا شده است؛ اما اين افزونه تقريبا براي جابه‌جايي تمامي اطلاعات هشدار مي‌دهد. هرچند اگر حوصله نداشته باشيد، شايد اين افزونه خيلي به كارتان نيايد، زيرا خيلي از وب‌سايت‌ها را غيرفعال مي‌كند و شما بايد يكي يكي اين اسكريپت‌ها را فعال كنيد تا بالاخره وب‌سايت به كار بيفتد.

Do Not Track Plus

بيشتر مرورگرها ويژگي‌اي به‌نام Do Not Track دارند، اما براي استفاده مفيد از آن، بهتر است اين افزونه را نصب كنيد تا جلوي اطلاعات ناخواسته را بگيريد. فرض كنيد وارد وب‌سايتي مي‌شويد كه دكمه‌هاي پلاس‌وان و لايك فيسبوك را در خود دارد. به‌صورت پيشفرض اين وب‌سايت به اين شبكه‌هاي اجتماعي اطلاع مي‌دهد كه شما در چه وب‌سايتي هستيد. بعد از نصب اين افزونه مي‌توانيد جلوي ارسال اين‌گونه اطلاعات را بگيريد، مگر آن‌كه روي گزينه پلاس‌وان يا لايك و ... كليك كنيد (كه خب اين انتخاب شماست).

از ميان افزونه‌هايي كه گفتيم، شايد ساده‌ترين‌شان همين Do Not Track Plus باشد. افزونه Script No كمي پيشرفته است و براي يادگيري و كاركردن با آن به كمي زمان نياز داريد.

علاوه بر اين افزونه‌ها، به تنظيمات مرورگر خود در بخش Privacy برويد و آنها را خوب بررسي كنيد. توجه داشته باشيد كه كوكي‌هاي Third Party را بلاك كرده‌ايد. بعد از استفاده از شبكه‌هاي اجتماعي بهتر است از آنها LogOut كنيد و هر موقع نگران حريم خصوصي خود بوديد (خانه دوستان، رايانه‌هايي غير از سيستم خودتان و ...) از حالت Incognito Mode كروم استفاده كنيد.

مرورگر موبايل

مرورگرهاي موبايل پديده نويني هستند. اين مرورگرها كه تعدادشان زياد است، معمولا يكي از آنها در گوشي‌ به‌صورت پيشفرض نصب شده است. در مقايسه با مرورگرهاي دسكتاپ، ابزارهاي كمتري در اين زمينه وجود دارد تا نگهبان حريم خصوصي‌تان ‌باشد. توصيه‌هايي در اين باره وجود دارد؛ نخست آن‌كه تلاش كنيد از نرم‌افزارهاي توسعه‌يافته مخصوص شبكه‌هاي اجتماعي تلفن همراه استفاده كنيد و از مرورگر موبايل براي ورود به اين شبكه‌ها استفاده نكنيد. همچنين به‌طور مرتب داده‌هاي شخصي خود را از تاريخچه مرورگرها حذف كنيد.

برخي مرورگرهاي موبايل حالتي به‌نام شخصي دارند كه بعد از هر بار استفاده، اطلاعات دريافت شده از وب را حذف مي‌كنند. از ميان اين مرورگرها مي‌توان به فايرفاكس براي اندرويد، اتميك و دالفين اشاره كرد كه براي iOS و اندرويد نسخه بيرون داده‌اند. دالفين شايد بهترين گزينه براي اندرويد باشد و از طرف ديگر، اتميك بهترين گزينه براي iOS.

ماجراي مته و خشخاش

اگر هيچ‌يك از اين افزونه‌ها به‌اندازه كافي برايتان مناسب نبود، يا اگر مي‌خواهيد مراقبت از حريم خصوصي وب خود را در مرحله پيشرفته‌تري انجام بدهيد، بهتر است از فيس‌بوك، شبكه‌هاي اجتماعي و سرويس‌هايي مجاني كه بايد در آنها لاگين كنيد در يك مرورگر، و عمليات ديگري همچون بانكداري، خريد اينترنتي و فعاليت‌هاي ديگر شخصي خود را در مرورگر ديگري انجام دهيد.

محمدرضا قرباني

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

 

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها