پاسخ به:ويروس و نرم افزار هاي مخرب
شنبه 4 شهریور 1391 4:58 PM
نرم افزارهاي مخرب يا Maleware ها مسيرهاي هموار زيادي براي نفوذ به داخل رايانه هاي شخصي دارند که با شناختن آنها و عملکرد اين نرم افزارها يا ويروسها مي توان به ميزان محافظت و ايمني رايانه ها و اطلاعات شخصي کاربران افزود.
آخرين گزارش 232 صفحه اي اطلاعات ايمني شرکت مايکروسافت از نکته هاي پر اهميتي در رابطه با ايمني رايانه هاي شخصي برخوردار است که نشريه لايو ساينس با توجه به اين گزارش، نکاتي مهم در رابطه با نرم افزارهاي مخرب که به آلودگي Malware شهرت پيدا کرده اند را معرفي کرده است.
آلودگي همه جا اتفاق مي افتد: بر اساس گزارش مايکروسافت تعداد زيادي از رايانه هايي که در نيمه اول سال 2009 براي رديابي آلودگي رايانه هاي خود به ابزار پاک کننده نرم افزارهاي مخرب مايکروسافت رجوع کرده اند به Malware هاي قابل رديابي و شناسايي آلوده شده بودند. منشا اين آلودگي ها سيبري و مونته نگرو شناسايي شده اند زيرا درصد آلودگي در اين مناطق به 97.2 درصد رسيده است. اين ميزان در ترکيه 32.3 درصد، در برزيل 25.4 درصد، در اسپانيا 21.6 درصد، در کره جنوبي 21.3 درصد، در عربستان 20.8 درصد و در تايوان 20.4 درصد اعلام شده است. پاک ترين رايانه ها در اين گزارش به فنلاند و آمريکا تعلق داشته اند. البته رايانه هاي مکينتاش اپل از جمله رايانه هايي هستند که آلودگي به ويروسها و نرم افزارهاي مخرب در آنها بسيار نادر است، نکته اي که در گزارش مايکروسافت به آن اشاره اي نشده بود.
ويروسها براي خود اکوسيستم تشکيل مي دهند: ويروسهاي رايانه اي وجود دارند که خود را کپي کرده و در ميان رايانه هاي ديگر منتشر مي شوند، اين نوع از ويروسها در صورتي که از طريق نامه هاي الکترونيکي انتقال پيدا کنند کرم ناميده مي شوند. تروجانها، Spyware، Adware و Maleware ها از جمله ويروسها و نرم افزارهاي مخربي هستند که بدون آگاهي کاربر به رايانه وي وارد شده و مي توانند علاوه بر ايجاد مزاحمت خسارات قابل توجهي را نيز به وجود آورند.
نرم افزارهاي مخرب منابع متعددي دارند: کاربر مي تواند اين نرم افزارها را از يک وب سايت و يا کليک کردن بر روي نامه هاي الکترونيکي ناشناخته يا اسپمها دريافت کند. دانلود نرم افزارهاي رايگان در اينترنت و يا استفاده از ابزارهاي آلوده مانند حافظه هاي يو اس بي آلوده از ديگر روشهاي رايج نفوذ انواع ويروسها يا Maleware ها به رايانه است.
Maleware ها گاز مي گيرند: تروجانها از اين قابليت برخوردارند تا نرم افزارهاي مخرب ديگري را بر روي رايانه دانلود کرده و تخريب رايانه را با کمک آنها آغاز کنند. به گزارش مهر، ربودن رمزهاي عبور، اطلاعات حساب بانکي و ديگر اطلاعات خصوصي براي دسترسي به حساب مالي کاربر از جمله توانايي هاي تروجانها به شمار مي رود و حتي مي توانند کنترل رايانه را به دست گرفته و از آن براي ارسال نامه هاي اسپم استفاده کنند.
تروجانها فعالتر از هميشه: اين نوع از نرم افزاهاي مخرب نسبت به ديگر ويروسها بسيار فعالتر هستند به طوري که در گزارش مايکروسافت 42 درصد از نمونه هاي آلوده به تنهايي به تروجانها آلوده شده بودند، پس از آن ويروس Adware با 16.3 درصد و ويروس سارق رمزهاي ورود با 4.1 درصد از عوامل آلودگي هاي رايانه اي به شمار مي روند.
ميزان آسيب پذيري رايانه ها متغير است: تمامي سيستم هاي عامل از ميزان آسيب پذيري يکساني برخوردار نيستند. گزارش مايکروسافت نشان مي دهد ميزان آلودگي ويندوز XP پس از به روز رساني 32.5 درصد يعني چهار برابر ميانگين جهاني است. اين ميزان در ويندوز XP سرويس پک 3 و ويندوز ويستا به ترتيب کاهش پيدا مي کند.
عمليات به روز رساني: گزارش مايکروسافت نشان مي دهد ميزان آلودگي نسخه 64 بيتي يک نرم افزار يک سوم کمتر از ميزان آلودگي نسخه 32 بيتي همان نرم افزار است.
تنها Maleware ها خطرناک نيستند: نامه هاي الکترونيکي جعلي که به نامه هاي فيشينگ شهرت پيدا کرده اند در حال حاضر در دسته تهديدهاي جدي براي کاربران رايانه به شمار مي روند زيرا اين نامه ها کاربران را به گونه اي فريب مي دهند تا به راحتي به اطلاعات شخصي و ارزشمند آنها با هدف سرقت يا کلاهبرداري دسترسي پيدا کنند. اين سبک از تهديدهاي رايانه اي پس از شکل گيري سايتهاي اجتماعي گسترش پيدا کرده اند.
سلولهاي خاکستري خود را به روزرساني کنيد: نرم افزارهاي نمي توانند از شما در برابر نامه هاي فيشينگ محافظت کنند، تنها حس و تفکر شما است که از شما در برابر اين تهديدها مراقبت خواهد کرد. پس هر نوع نامه الکترونيکي که از شما تقاضاي اطلاعات شخصي يا شماره حساب براي عضويت در سايتها، بازيها و يا استفاده از مزاياي مالي يک شرکت را داشت بدون درنگ آن را پاک کنيد.
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی