آش سماق ( غذای محلی استان اصفهان )
شنبه 15 آبان 1389 7:29 AM
آش سماق ( غذای محلی استان اصفهان )
|
● مواد لازم: ▪ آرد برنج یا برنج خرد کرده: دویست گرم ▪ سماق خشک: نیم کیلو ▪ گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم ▪ سبزی (شامل تره، جعفری، ترخون، گشنیز و کمی نعناع:) یک کیلو ▪ پیاز درشت: یک عدد ▪ روغن: دویست گرم ● طرز تهیه: اگر آش سماق را با آرد بپزیم، زود پخته میشود ولی اگر خرده برنج باشد باید اول برنج را بار کنیم. برنج که پخته شد سبزی را که قبلا شسته و خرد کردهایم در آن میریزیم. هرچه سبزی ریزتر باشد آش خوشمزهتر میشود. سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و از آنها به اندازه یک گردو درست میکنیم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش میریزیم. وقتی که کوفتهها پخته شد، سماق را تمیز کرده، میشوییم و در آب خیس میکنیم. سماق باید یک ساعتی در آب بماند. سپس آن را از صافی پارچهای رد کرده و فشار میدهیم و آب سماق را که قرمز خوشرنگی است میگیریم. آب سماق را در آش ریخته و پیازی را که داشتیم نیز خرد کرده، سرخ میکنیم و مقداری از آن را در آش ریخته و کمی برای روی آن نگه میداریم. آش را در ظرف ریخته و روی آن را با نعناع و پیاز داغ تزیین میکنیم. باید توجه داشته باشیم که اگر این آش را در ظرف آلومینیومی یا لعابی بپزیم بسیار خوشرنگ میشود. فروغ خسروی منبع: مجله خانواده سبز |
آنروز .. تازه فهمیدم ..
در چه بلندایی آشیانه داشتم... وقتی از چشمهایت افتادم...