پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )
جمعه 3 شهریور 1391 2:37 AM
ارتباط اوتیسم با زردی در نوزادان
ایسکانیوز: تحقیقات جدید دانشمندان دانمارکی نشان می دهد که زردی در نوزادان خطر ابتلا به اوتیسم را در آن ها افزایش می دهد.
به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران "ایسکانیوز"، به نقل از WebMD ، بیش از 60 درصد از کودکانی که در زمان مقرر متولد شده اند و 80 درصد از کودکان نارس در اولین روزهای تولد دچار زردی می شوند.
مطالعات جدید حاکی از آن است که زردی در روزهای نخست تولد شانس ابتلا به اوتیسم را در نوزادان افزایش می دهد.
زردی معمولاً بر اثر تولید بیش از حد ماده ای به نام بیلی روبین در خون تولید می شود که یکی از فرآورده های جانبی سلول های قرمز خونی است.
در بیشتر موارد این بیماری 1 یا 2 هفته طول می کشد ولی در موارد نادر زردی می تواند باعث بروز آسیب مغزی، فلج مغزی و حتی مرگ شود.
مطالعات صورت گرفته روی 700 هزار نوزاد دانمارکی نشان داد که نوزادانی که دچار زردی می شوند در دوران کودکی 67 درصد بیشتر در معرض ابتلا به اوتیسم قرار می گیرند.
این خطر در نوزادانی که در فصول پاییز و زمستان متولد می شوند بیشتر مشاهده می شود چون نور خورشید بیلی روبین را تجزیه کرده و نوزاد را مقابل ابتلا به زردی حفظ می کند و کافی نبودن نور آفتاب و از طرفی کمبود ویتامین D از دلایل ابتلا به اوتیسم در نوزادان متولد شده در فصول پاییز و زمستان است.
نوزادانی هم که مادران آن ها پیش از این فرزندی نداشته و یا نوزاد آن ها در بهار و تابستان متولد شده، کم تر دیده می شود که کاهش ابتلای این گونه نوزادان هم بالا بودن میزان نور دریافتی خورشید است.
البته وجود این ارتباط نباید باعث نگرانی والدین شود چرا که ارتباط زردی و خطر بروز اوتیسم در نوزادان ممکن است به خاطر وجود زمینه ژنتیکی ابتلا به زردی و اوتیسم باشد
** دارالولایه **