پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )
جمعه 3 شهریور 1391 2:36 AM
اگر کودکتان این ویژگی را دارد،به پزشک مراجعه کنید!
در بخشهای قبلی، کودکان از نظر تکاملی به 4 گروه (کاملا سالم، بهظاهر سالم، بیمار و سرآمد) تقسیم و درباره نوزادان و شیرخواران کمتر از 3 ماه و علایمی که حاکی از عدم سلامت تکاملی و رشدی آنهاست صحبت شد...
در این یادداشت، روی تواناییهای عمدهای که باید یک شیرخوار 6 ماهه داشته باشد و اگر آنها را کسب نکرده باشد، در معرض خطر پیشرفت اختلالات تکاملی است بحث میکنیم. هر کودکی که تا سن 6 ماهگی، یکی از 14 ویژگی زیر را داشته باشد، نیازمند بررسیهای بیشتری از سوی پزشکان برای ارزیابی وضعیت تکاملی است:
1. وزن وی كمتر از 2برابر وزن تولدش باشد،
2. دور سر وی موازی با خطوط منحنی رشد دور سر در كارت رشد تغییر نكرده باشد،
3. در به خواب رفتن مشكل داشته باشد. مثلا بسیار خواب سبكی داشته باشد یا طول مدت هر بار خواب وی مخصوصا در شبها كمتر از 1 ساعت باشد،
4. وقتی به گریه میافتد به سختی آرام نشود و معمولا خودش آرام شود،
5. هنوز وقتی انگشتانش (دستها یا پاها) چیزی را لمس میكند آنها را ناخودآگاه چنگ میزند،
6. وقتی با کمک بالش او را در حالت نشسته میگذاریم، نمیتواند برای لحظهای خود را نگه دارد،
7. وقتی دستهای او را در حالتی که به پشت خوابیده و بیدار و سرحال است میگیریم تا او را بلند کنیم، گردن وی به عقب میافتد،
8. وقتی خوابیده است عمدتا پاهای وی مثل قیچی همدیگر را قطع میکنند،
10. غان و غون نمیکند و وقتی آرام است به صدای جغجغه یا اطرافیان که با وی صحبت میکنند توجهی ندارد،
11. اکثرا قیافه خیلی رسمی، جدی و موقر دارد،
12. با چشمهایش هوشیارانه به اطراف نگاه نمیکند،
13. به مادر یا کسی که او را بغل میکند خیلی نگاه نمیکند
14. کارهایی را که قبلا میتوانسته انجام بدهد، نمیتواند انجام بدهد. به عنوان نمونه در نشستن تعادل خوبی داشته ولی حالا باید مواظب سقوط وی باشیم. توانایی جدیدی مثل سینه خیز رفتن را هم شروع نکرده یا از عهده انجام کارهای فوق بر نیاید.
باید توجه داشت كه شیرخواران در این سن میتوانند به دو طرف بغلتند و وقتی چیزی از دستشان گرفته میشود واكنش نشان میدهند. به تدریج در برخورد با افراد ناآشنا غریبی میكنند و به گریه میافتند یا در آغوش آنها نمیروند و وقتی پوشك آنها باز میشود به طور طبیعی به اندام تناسلی خود دست میزنند.
کمکم روی شکم سینه خیز میروند. در طول روز حدودا 2 بار میخوابند. شبها وقتی بیدار میشوند نباید از جایشان برداشته شوند بلکه باید با لالایی گفتن باید مجددا به خواب بروند. تلاش کنید زمان خواب كودك را منظم کنید تا هر شب سر ساعت خاصی به خواب رود. این سن مناسب شروع تغذیه کمکی در شیرخوارانی است که قبلا به دلایل پزشکی غذا را شروع نکردهاند.
** دارالولایه **