پاسخ به:کودکان و نوزادان و موارد کوچک اما پر اهمیت در بیماری های آنان (جامع )
جمعه 3 شهریور 1391 2:35 AM
مسموميت دارويي شايعترين مسموميت خطرناك در كودكان است
استاديار دانشگاه شهيد بهشتي در گفتوگو با فارس:
مسموميت دارويي شايعترين مسموميت خطرناك در كودكان است
خبرگزاري فارس: استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي گفت: بيشتر كودكان با مسكنها و داروهاي خوابآور مسموم ميشوند و شايعترين مسموميت خطرناك در كودكان مسموميت دارويي است.
فريبا فرنقي در گفتوگو با خبرنگار اجتماعي باشگاه خبري فارس«توانا» با بيان اينكه كودكان زير 3 سال بيشترين آمار مسموميت با داروها را دارند، اظهارداشت: سهلانگاري در نگهداري از داروها در منزل مهمترين علت مسموميت دارويي در كودكان است.
وي ادامه داد: كودكاني كه در سن پائينتري قرار دارند مفهوم دارو را به درستي درك نميكنند، از اين رو زماني كه دارو در دسترس آنان باشد، آن را با خوراكي اشتباه گرفته و ميخورند.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي با اشاره به اينكه در كودكان زير 2 سال بيشتر مسموميت با دارو ديده ميشود، تصريح كرد: استفراغ، خوابآلودگي و كاهش سطح هوشياري شايعترين عوارض مسموميت با دارو در كودكان است.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي درباره مسموميت با مواد شيميايي در كودكان، تصريح كرد: بيشتر كودكان با موادي نظير لوله بازكن و گاز پاككن مسموم ميشوند و در دسترس بودن اين مواد مهمترين علت مسموميت در آنها است.
فرنقي در ادامه اين مطلب با بيان اينكه مواد شوينده نظير پودر و صابون براي كودكان خطرناك نيست، تصريح كرد: اما لوله بازكن و جوهرنمك كه خاصيت قليايي و سوزاندگي دارند، موجب آسيب رساندن به مري و سوراخ شدن دستگاه گوارش كودك شده و اگر كودك به موقع به مراكز پزشكي منتقل نشود منجر به مرگ وي خواهد شد.
وي در ادامه اين مطلب افزود: سوختن لب و دهان كودك، قرمزي و خارش از علايم مسموميت با مواد شيميايي به شمار ميرود.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي پيشگيري را بهترين اقدام براي جلوگيري از مسموميت در كودكان دانست و افزود: مادران بهتر است در نگهداري از داروها و مواد شيميايي دقت لازم را داشته باشند و اين مواد را دور از دسترس كودكان قرار دهند. همچنين به كودكان خود با روش صحيح خطرات اين گونه از مواد را بياموزند.
** دارالولایه **