چاقی، ناباروری و افسردگی عوارض شهرنشینی برای كودكان
یک شنبه 29 مرداد 1391 1:40 AM
به گزارش دیلی میل، در سال 1900 فقط 14 درصد از جمعیت جهان در شهرها زندگی می كردند. در سال 2008 این میزان به 50 درصد رسید و سازمان ملل پیش بینی می كند تا سال 2050، 70 درصد مردم جهان شهرنشین باشند.
شهرنشین ها در مقایسه با همتایان روستایی خود از ثروت بیشتر و چشم انداز شغلی مطلوب تری برخوردارند. غذاهای بهتر می خورند و از مراقبت بهداشتی بیشتر بهره مندند .
با این حال شهری ها از نظر سلامت وضعیت خوبی ندارند. شهرنشین ها در معرض بیماری های روانی، ضعف سیستم ایمنی، آرتریت، بیماری قلبی، سرطان و مشكلات نازایی قرار دارند.
شهرنشین ها هر روز در معرض آلودگی هوا هستند كه می تواند خطر بروز بیماری را در آنها افزایش دهد. هرچه شهرها شلوغ و شلوغ تر می شوند این مشكلات نیز بیشتر و بدتر می شود.
تحقیقات اخیر حاكی از آن است كه قرار گرفتن روزانه در معرض آلودگی هوا می تواند ما را حتی پیش از تولد تحت تاثیر قرار دهد و مستعد ابتلا به بیماری در زندگی كند.
دانشمندان دریافته اند نوزادانی كه در شهرها متولد می شوند بزرگتر و سنگین تر از نوزاد روستایی هستند كه به طور طبیعی نشانه خوبی برای نوزاد تلقی می شود.
اما هنگامی كه محققان جفت های مادران شهرهای شلوغ را با مادران مناطق روستایی مقایسه كردند ، دریافتند میزان ماده شیمیایی آلوده زنواستروژن در خون مادران باردار شهرنشین و جنین آنها بسیار بیشتر است.
زنواستروژن ها ماده شیمیایی صنعتی هستند كه مانند هورمون زنانه استروژن بدن را ما تحت تاثیر قرار می دهد. این مواد شیمیایی در بخار بنزین وجود دارند و میزان آنها در مناطق صنعتی بسیار بیشتر از مناطق روستایی است .
این ماده شیمیایی علاوه بر افزایش رشد جنین، با بروز مشكلاتی مانند چاقی، بیش فعالی ، بلوغ زودرس، مشكلات ناباروری، ابتلا به سرطان های ریه، سینه و پروستات مرتبط است.
** دارالولایه **