پاسخ به:توصیه هایی برای نوجوانان و جوانان
جمعه 27 مرداد 1391 11:56 AM
رسالت ما در قبال الگوی نسل جوان چیست؟
برخی راه کارها در این زمینه عبارتند از:
1. در اولین گام، ضروری است که اعتماد نسل جوان را به قدر کافی جلب نماییم تا بتوانیم امکان ارتباط آنان را با الگوهای مورد نظرشان فراهم نماییم.
2. رسانه های گروهی با توجه به جذابیت و گستره نفوذشان در شخصیت جوانان، الگوهای ارزنده و متعالی را به خوبی ترسیم کنند تا نیاز شدید این نسل را اقناع کنند و ساختار اندیشه غنی و اصیل جوانان را به روزمرگی و ابتذال، عادت ندهند.
3. تبیین عناصر فرهنگ خودی به زبان مورد پسند و اقبال جوانان، ضروری تر از هر زمان دیگری، توجه برنامه ریزان و مسؤولان فرهنگی جامعه را به خود جلب می کند. تهی شدن از فرهنگ اسلامی و ملی، راه را برای نفوذ فرهنگ بیگانه هموار می کند.
4. اطرافیان جوان همچون والدین، اولیا و مربیان مدارس و استادان دانشگاه ها، نزدیکترین و مؤثرترین افراد برای او محسوب می شوند، زیرا جوان برای اتخاذ الگوی مطلوب، ابتدا به رفتار نزدیکترین انسانهایی که در پیرامونش هستند، دقیق می شود و سعی در درون سازی و جایگزین ساختن آنها در شخصیتش می نماید. پس لازم است، همه ما آنچنان باشیم که کفایت و صلاحیت لازم را برای الگو بودن نسل جوان، احراز نماییم.
5. تفکیک و شناسایی حدود و منزلت الگوها از ضد الگوها، امری ممکن و ضروری است. چه مانعی دارد در بحبوحه الگوپذیری نسل جوان، در خصوص ویژگیهای الگوی مطلوب و موارد افتراق آن از «ضدالگو» برایشان سخن بگوییم و با ایجاد «پل عاطفی» مطلوب ارتباط و همانند سازی این نسل پرشور خروش را با اسوه های متعالی زندگی، تسهیل نماییم.
[1] . پل ادواردز، فلسفه تاریخ، ترجمه بهزاد سالکی، پزوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ص 169.
محمدرضا شرفي - جوان و نيروي چهارم زندگي، ص 17 - 19