ماروکا
پنج شنبه 26 مرداد 1391 2:35 AM
مواد لازم براي 4 نفر :
مرغ پاك شده ---------------------------- براي هر نفر يك تكه + 1-2 عدد اضافه
پودر كاري -------------------------------- 2 قاشق غذا خوري
نمك ، فلفل سياه ، زيره------------------ روي هم نصف استكان
پودر سير – پودر اورگانو ------------------ به مقدار لازم
ليمو اماني ------------------------------- يك عدد
فلفل سبز -------------------------------- يك عدد متوسط
گوجه فرنگي ----------------------------- يك عدد متوسط
پياز --------------------------------------- 2 عدد متوسط
زعفران دم شده -------------------------- نصف استكان
هويچ – كدو ------------------------------- از هر كدام دو عدد متوسط
آبليمو ------------------------------------- به مقدار لازم
طرز تهيه :
مرغ و يك عدد پياز خلال شده را كمي با هم تفت دهيد تا بوي خامي مرغ گرفته شود بعد با يك عدد ليمو اماني و 3 ليوان آب بگذاريد تا روي حرارت ملايم يك ساعت بپزد . توجه كنيد حرارت آنقدر باشد كه بعد از يك ساعت حدود 2 ليوان از آب مرغ مانده باشد .
يك عدد پياز باقيمانده را خلال خرد كنيد ، در مقداري كمي روغن سرخ كنيد تا طلايي شود بعد گوجه رنده يا ميكس شده را به آن اضافه كنيد و بگذاريد تا آب گوجه كاملا كشيده شود بعد فلفل سبز را ريز خرد كنيد و همراه زعفران دم كرد به گوجه اضافه كنيد درب ظرف را بگذاريد تا سس كاملا غليظ شود .
بعد از اينكه مرغ يك ساعت روي حرارت پخت ، پياز و ليمو را از آب مرغ جدا كنيد ، پودر كاري و يك قاشق چايخوري نمك را در آب مرغ حل كنيد و همراه زيره و فلفل سياه داخل سس بريزيد و صبر كنيد تا سس كاملا غليظ و مزه دار شود .
بعد مرغ ها را داخل سس بريزيد و روي حرارت ملايم و با درب نيمه باز بگذاريد كاملا بپزد و مزه دار شود .
بعد از اينكه مرغ ها كاملا پختند آنها را از سس خارج كنيد و روي سيني فر بچينيد( باقيمانده سس را نگه داريد ) مرغ ها را به مدت 15 دقيقه با درجه حرارت 150 درجه در طبقه وسط فر گريل كنيد . نيازي نيست فر از قبل گرم شود . ( اگر براي گريل كردن از مایكروفر استفاده ميكنيد از دستور پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد و به مدت 5-6 دقيقه مرغ را گريل كنيد . چون قدرت ماكروفر ها با هم متفاوت است اگر در اين مدت به نتيجه مطلوب نرسيديد اين زمان را تا دوبرابر افزايش دهيد ) در مدتي كه مرغ گريل ميشود، هويچ و كدو را جداگانه با مقداري آب و نمك بپزيد و در آخر مقداري آبليمو روي آنها بريزيد .
مرغ هاي گريل شده را در ظرف مورد نظر براي سرو بچينيد، هويچ و كدو را كنار آنها بگذاريد و باقيمانده سس را يا روي آنها بريزيد و يا در ظرفي جداگانه كنار ظرف غذا بگذاريد . روي ظرف غذا را كمي پودر سير و پودر اورگانو بپاشيد و غذا را سرو كنيد .
نكته :
طعم اين غذاي ( ظاهرا ) مكزيكي به دليل استفاده از انواع ادويه و طعم دهنده كاملا سليقه ايست .
دقت كنيد كه غذاهايي با ادويه زياد براي معده هاي حساس ممكن است مشكل ساز باشند .
اين غذا هم كنار برنج سرو ميشود و هم به تنهايي يك غذاي كامل به شمار ميرود .
براي كنار اين خوراك به همراه ( يا جايگزين ) هويچ و كدو ميتوانيد از تكه هاي سيب زميني ، قارچ و يا محصولات مشابه استفاده كنيد .
حداكثر 10 دقيقه بعد از آماده شدن، غذا را سرو كنيد در غير اين صورت غذا كمي خشك ميشود .
اگر بيش از 10 دقيقه زمان لازم داريد براي سرو غذا ، 50 گرم كره را به روش بن ماري حرارت دهيد و با مقدار خيلي كم آبليمو و زعفران و پودر اورگانو غليظ كنيد و موقع سرو با قلموي تميز با اين مخلوط روي مرغ را پوشش دهيد تا از خشكي آن جلوگيري كند .