پاسخ به:آموزش های تخصصی شبکه و امنیت و ضد امنیت
پنج شنبه 26 مرداد 1391 1:23 AM
آموزش security توسط گروه امنيتي FATA
از كجا آغاز كرديم؟
هستهى اوليهى مركز امنيت شبكه شريف، در سال 1378، در قالب يك آزمايشگاه تحقيقاتى در زمينه امنيت شبكههاى كامپيوترى در دانشگاه صنعتى شريف شكل گرفت. اولين اعضاى اين آزمايشگاه، دانشجويان كارشناسى ارشد دانشكدهى مهندسى كامپيوتر و همچنين برگزيدگان المپيادهاى جهانى كامپيوتر بودند. از ابتداى تأسيس، اين باور وجود داشت كه اين گروه تحقيقاتى بتواند با بهكارگيرى فارغالتحصيلان و نخبگان دانشگاههاى كشور، نيازهاى روز جامعه در زمينهى امنيت شبكههاى كامپيوترى را پاسخگو باشد. مركز امنيت شبكه شريف يكى از بخشهاى توسعه يافتهى همان آزمايشگاه است كه با پشتيبانى و عنايت مركز تحقيقات مخابرات ايران در مكان فعلى مستقر گشته و به عنوان یک مرکز علمی- تحقیقاتی به مدیریت دکتر رسول جلیلی، استادیار دانشگاه صنعتی شریف اداره میگردد. این مرکز فعالیتهای علمی خود را با تمرکز بر مسأله امنیت كامپيوتر و شبکههای كامپيوتری ادامه میدهد.
زمينههاى فعاليت
عمدهى فعاليتهاى اوليه اعضاى آزمايشگاه امنيت شبكه در زمينهي حفاظهايى بود كه در سطوح مختلف، وظيفهمنديهاى حفاظ را فراهم ميآورد. علاوه بر اين فعاليتهايى در زمينههاى ***** URL، ***** نامه الكترونيكى و ردهبندى آدرسهاى اينترنتى انجام گرفته است. فعاليت فعلى مركز امنيت شبكه شريف بيشتر محدود به زمينههاى خدمات مشاورهاى و آموزشى ميباشد.
حفاظ جديد (Hadid Firewall)
توليد حفاظ حديد و انجام تحقيقات گسترده در زمينه امنيت شبكههاى كامپيوترى يكى از فعاليتهاى پيشين مركز امنيت شبكه شريف بود. اين محصول يك حافظ كامل براى حفظ امنيت شبكههاى محلى است كه تحت سيستم عامل لينوكس نصب و اجرا ميشود. حديد که به سفارش شركت ايزايران تهيه شد، داراى قابليتهاى بسيارى براى پيكربندى و نظارت بر دادههاى ورودى و خروجى شبكهى محلى ميباشد. حديد از بخشهاى مختلف از جمله بستهى صافى و دروازههاى كاربرد تشكيل شده است و از پروتكلهاى زير پشتيبانى ميكند:
HTTP , TELNET , SMTP , FTP ,NAT ,DHCP
حفاظ چند کامپیوتری (Multi Node Firewall)
افزايش پهناى باند شبكههاى كامپيوترى از يك سو و مطرح شدن نيازهاى جديد تصفيه از سوى ديگر، حفاظهاى كامپيوترى را با مشكل تبديل شدن به گلوگاه مواجه كرده است. براى اين منظور پروژهى حفاظ چند كامپيوترى مركز امنيت شبكهى شريف جهت بالا بردن سرعت تصفيه و پهناى باند، تحت سيستمعامل لينوكس طراحى و پيادهسازى شده است. در اين پروژه با استفاده از پردازش توزيع شده، بار شبكهى ورودى بر روى چند كامپيوتر توزيع ميشود. بدين ترتيب هر كامپيوتر عهدهدار تصفيهى بخشى از بار خواهد بود و تصفيهى بار به طور موازى روى اين كامپيوترها انجام ميشود. حفاظ چند کامپیوتری به سفارش مرکز تحقیقات مخابرات ایران تهيه شد.
خدمات مشاورهاى و آموزشي
انجام خدمات مشاورهاى يكى ديگر از فعاليتهاى مركز امنيت شبكه شريف است. اين مركز با طراحى و توليد سيستمهاى خاص امنيت و نصب محصولات امنيتى در سازمانهاى دولتى و خصوصى و ارائه خدمات مشاوره امنيتى ايفاى نقش ميكند. اجراى دورههاى آموزشى متعدد در زمينهى تخصصى امنيت شبكه در مرکز تحقیقات مخابرات ایران و شركت ايزايران از فعاليتهاى آموزشى مركز امنيت شبكه شريف است كه م***** از چهارده عنوان تخصصى امنيت شبكه را پوشش داده است. اجرای همایش ملى سیستمعامل و امنیت كه در ديماه سال 1382 به پيشنهاد مرکز تحقیقات مخابرات ایران برگزار گرديد، برگ زرين ديگرى از مجموعه افتخارات مركز امنيت شبكه شريف است. شرکتکنندگان همایش که از سراسر ایران گرد هم آمدند، آخرین تحقیقات خود را در زمینهى امنیت سیستم عامل، ارائه نمودند. براى كسب اطلاعات بيشتر از همايش سیستمعامل و امنیت“ به آدرسhttp://www.ossc2003.org مراجعه نماييد. انتشار بولتن خبرى اَمن یکی از محصولات آموزشى این مرکز است که هدف آن انتشار فرهنگ امنسازى شبکهها و انتشار آخرین اخبار و رویدادهای مربتط با امنیت شبکه میباشد.
پروژه در دست اجرا (پروژه فتا)
پروژه فتا، پروژه فعلی مرکز امنيت شبكه شريف است. هدف از اين پروژه كه به پيشنهاد مرکز تحقیقات مخابرات ایران (به عنوان حمایت کننده و کارفرمای مالی طرح) و مرکز امنیت شبکه شریف (به عنوان مجری طرح) در دست اجرا است، گسترش فرهنگ امنیت شبکه و تربيت نیروی انسانی متخصص در اين زمینه، در سطح ملی میباشد.
** دارالولایه **