پاسخ به:با چه كسى ازدواج كنيم ؟
دوشنبه 23 مرداد 1391 11:00 AM
ازدواج كردن در اسلام مستحب مؤ كد است و هر مسلمانى براى اينكه از آلودگى و گناه در امان باشد بايد ازدواج كند، در روايات و احاديث آنقدر به اين مسئله اهميت داده شده است كه اگر كسى روايات و احاديثى كه در ترغيب و تشويق ائمه طاهرين سلام الله عليهم اجمعين را درباره ازدواج كردن جمع آورى كند خود يك كتاب مستقل مى شود و ما در نظر گرفتن حجم كتاب چندين روايت را در اين باره نقل مى كنيم :
از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم ، آن حضرت فرمود:
((هر كس دوست دارد پاك و پاكيزه خداى تبارك و تعالى را ملاقات نمايد ازدواج كرده و با همسر خود ملاقات كند)).(12)
((هر كس ازدواج كند و يا زنان و مردان بى همسر را (از راه شرعى ) به ازدواج هم درآورد، مستحق ولايت و دوستى خداست (يعنى خداوند او را دوست مى دارد)).(13)
((بنائى در اسلام نيست كه در پيشگاه خداى عزوجل محبوبتر از بنائى باشد كه بوسيله ازدواج آن بنا نهاده شود)).(14)
از رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم ، حضرت فرمود:
((ازدواج كنيد، و زنان و مردان بى همسر را همسر دهيد، به تحقيق كه خداوند بوسيله ازدواج ، اخلاق آنها را نيكو و روزى آنها را زياد و وسيع و مروت و خوبى آنها را بيشتر مى گرداند.(15)
چه چيز شما مؤ منان را از ازدواج كردن باز مى دارد؟ شايد كه خدا فرزندى نصيب شما كند كه او سنگينى كند روى زمين را به گفتن (لا اله الا الله ) كه اين از همه چيز بهتر است )).(16)
((هر كس ازدواج كند نيمى از سعادت را دريافته است )).(17)
((هر كس ازدواج كند نيمى از عبادت را دريافته است .))(18)
((هر كس به منظور نگهدارى عفتش زن بگيرد بر خدا لازم است كه بر او كمك نمايد)).(19)
((هيچ عملى در پيشگاه خدا محبوبتر از ازدواج كردن نيست ، وقتى مؤ من از آميزش با حلال خود غسل كند، شيطان مى گريد و فرياد بر مى آورد: (اى واى ) اين بنده خدا اطاعت امر خدا كرد و گناهش آمرزيده شد)).(20)
((ازدواج كردن ، عفت و چشم و فرج را بهتر نگه مى دارد و از هر وسيله ديگر براى پاكدامنى انسان نافذتر و شرافتمندانه تر است )).(21)
((ازدواج كنيد تا كثرت يابيد كه به تحقيق من روز قيامت به زيادى و كثرت شما به ساير امتها فخر و مباهات مى كنم حتى به آنهائى كه از شما سقط شده اند)).(22)
((ازدواج كنيد كه من بر زيادى شما روز قيامت به ساير امتها مباهات مى كنم حتى با آنهائى كه از شما سقط شده اند، آنها را تا به درب بهشت مى آورند و مى گويند: وارد بهشت شويد كه جاى تو اينجاست ، مى گويد: من داخل بهشت نمى شوم تا پدر و مادرم قبل از من وارد شود)).(23)
((ازدواج كنيد، تا تعداد شما زياد گردد، و من روز قيامت به زيادى تعداد شما در پيش ديگر امتها فخر و مباهات مى كنم )).(24)
((هر زن و مرد مؤ منى كه با يكديگر ازدواج كنند فرشته اى در آسمان عقد آنها را چنين اعلام مى كند: هان (اى فرشتگان بدانيد) خداوند فلان زن را به فلان مرد تزويج كرد)).(25)
((درهاى آسمان چهار موقع گشوده مى شود:
(1) هنگام باريدن باران .
(2) وقتى فرزند از روى محبت بصورت پدر (مادر) بنگرد.
(3) زمانى كه در خانه كعبه را باز كنند.
(4) وقتى كه عقد و نكاح بين زن و شوهر اجراء مى گردد)).(26)
از امام رضا عليه السلام ، آن حضرت فرمود:
((اگر از طرف خدا و رسول خدا صلى الله عليه و آله و سلم درباره ازدواج دستورى صادر نشده بود، همان فوائد اجتماعى كه خدا در آن قرار داده از قبيل نيكى با خويشان و پيوند با بيگانگان ، كافى بود، عقلاء به اين كار رغبت نموده و عمل نمايند)).(27)
منابع
12- بحارالانوار.
13- محجة البيضاء.
14- بحارالانوار.
15- بحارالانوار.
16- وسائل الشيعه .
17- وسائل الشيعه .
18- بحارالانوار.
19- نهج الفصاحة .
20- وسائل الشيعه .
21- وسائل الشيعه .
22- محجة البيضاء.