پاسخ به:با چه كسى ازدواج كنيم ؟
دوشنبه 23 مرداد 1391 10:56 AM
ازدواج يك امر ضرورى است كه از اول خلقت انسانها بوده و حضرت آدم عليه السلام كه اولين انسان روى زمين محسوب مى شود به دستور خداى تبارك و تعالى با دومين انسان روى زمين كه حواء است ازدواج كرده و به همسرى يكديگر در آمدند و اين آئين را براى هميشه در جهان باقى گذاردند.
در چگونه بوجود آمدن آدم و حواء و ازدواج كردن آنها مطالب زيادى گفته شده است و ما مقدارى از آنها را در كتاب شماره اول (شگفتيهاى قرآن ) (آدم و حواء) نقل كرده ايم ، اينجا به يك روايت از امام صادق عليه السلام در اين مورد قناعت مى كنيم .
در كتاب (وسائل الشيعه ) در ضمن روايتى از امام صادق عليه السلام نقل شده است كه آن حضرت فرمود:
((به تحقيق خداى عزوجل آدم عليه السلام را از خاك آفريد و سپس حواء را از (جنس ) او بوجود آورده و در نزديكى پاهاى او قرار داد و از اين جهت است كه زن در زندگى تابع مرد است ، وقتى آدم عليه السلام در نزديكى خود حواء را با آن وجاهت و زيبائى ديد، به او سخت علاقمند شد، گفت : پروردگارا، اين كيست كه اين همه زيبا و دلربا آفريدى ؟! من به او علاقه مند شده و دوستى او را مشتاقم !
خداوند على اعلى فرمود: يا آدم اين كنيز من حواست ، آيا دوست دارى كه با تو انس گرفته و هم صحبت تو باشد؟! و تابع تو گردد و هر چه بگوئى گوش فرا دهد و بر گفته هايت عمل كند؟!
آدم عليه السلام جواب داد: بلى اى پروردگار من ، تا زنده هستم بر اين لطف بزرگ تو حمد و شكر و سپاس مى گويم .
خداى عزوجل فرمود: پس او را از من خواستگارى كن كه او (امه ) كنيز من است و براى تو هم صلاحيت دارد كه براى اشباع غريزه جنسى تو زوجه باشد.
و خداوند پس از اينكه شناخت و معرفت همه چيز را به آدم عليه السلام داد، غريزه جنسى را هم در وجود او قرار داد. آدم عليه السلام بعد از اين آگاهى و دارا بودن غريزه جنسى ، گفت : پروردگارا، بعد از اين آگاهى و دارا بودن غريزه جنسى ، گفت : پروردگارا، هر آينه من او را از تو خواستگارى مى كنم ، پس چيست رضايت تو درباره او؟!(يعنى مهريه او را چه چيز قرار مى دهى ؟).
خداى تبارك و تعالى فرمود: رضاى من آن است كه معالم و احكام دين مرا به او بياموزى ، يعنى مهريه او را آموختن شرايع دين خودم قرار مى دهم .
آدم عليه السلام گفت : قبول كردم آنچه را كه تو بر من آموزى من به او آموزم ، يعنى احكام دين را به او بياموزم .
خداى تبارك و تعالى فرمود: به تحقيق اين چنين خواهد شد، او را به زوجيت و زنى تو در آورده و منضم تو كردم .
(چنانكه گفته شد روايات و گفته هاى زيادى در اين باره در تاريخ موجود است كه حتى با هم تغاير دارند، ما در اين كتاب در صدد تحقيق آنها نبوده و به مناسبت موضوع كتاب همين يك حديث را نقل كرديم . - مؤ لف )
به اين صورت اولين ازدواج در روى زمين تحقق پيدا كرد و اولين انسانها كه (آدم و حواء) بودند به همسرى همديگر در آمده و زندگى مشترك خود را در كنار هم با آسايش جسمى و آرامش روحى و با خوبى و دلخوشى آغاز كردند.