علی(ع) و شب قدر
دوشنبه 16 مرداد 1391 4:41 PM
علی و شب قدر
امام صادق (علیهالسلام) به نقل از پدر خویش میفرمایند: هنگامی که علی (علیهالسلام) سورهی «انا انزلنا» را میخواند، و فرزندانش، حسن و حسین، در نزد او بودند امام حسین (علیهالسلام) به پدرش عرض کرد: ای پدر وقتی این سوره را میخوانی، شیرینی و حلاوت دیگری از آن حس میشود؟
علی (علیهالسلام) فرمود: ای فرزند پیامبر و ای فرزندم! من از این سوره چیزی میدانم که تو (اکنون) نمیدانی زمانی که این سوره نازل شد، پیامبر (صلیالله علیه واله وسلم) مرا خواست. سوره (قدر) را خواند، آنگاه دست خویش را بر روی شانه راست من نهاد و فرمود: ای برادر و وصی* من، و ای ولی امت من پس از من، و ای مبارز بیامان با دشمنان من... این سوره، پس از من، از آن توست، و پس از تو، از آن فرزندان تو است.
جبرئیل – که در میان فرشتگان برادر من است – حوادث یک سال امت مرا (در شب قدر) به من خبر میدهد. پس از من این اخبار را به تو خواهد داد و این سوره، در قلب تو، و در قلب اوصیای تو، همواره، نوری تابناک خواهد افشاند، تا به هنگام طلوع سپیده دمان ظهور قائم.
*وصی من: جانشین من
گفتگوی موسی با پروردگار
موسی (علیهالسلام) به خداوند عرض کرد.
خداوندا! میخواهم به تو نزدیک شوم، فرمود: قرب من از آن کسی است که شب قدر بیدار شود، گفت: خداوندا! رحمتت میخواهم، فرمود: رحمتم از آن کسی است که در شب قدر به مسکینان رحمت کند.
گفت: خداوندا! جواز گذشتن از صراط را از تو میخواهم، فرمود: آن، از آن کسی است که در شب قدر صدقهای بدهد.
گفت: خداوندا! از درختان بهشت و از میوههایش میخواهم، فرمود: آنها، از آن کسی است که در شب قدر ذکر مرا انجام دهد.
گفت: خداوندا! رهایی از جهنم را میخواهم، فرمود آن، از آن کسی است که در شب قدر طلب توبه کند.
گفت: خداوندا! خشنودی تو را میخواهم، فرمود: خشنودی من از آن کسی است که در شب قدر دو رکعت نماز بگذارد.