پاسخ به:دانستنیهای گردشگری
دوشنبه 30 مرداد 1391 9:35 AM
ورکانه روستایی سینمایی
اين احتمالا عباراتي است که بعد از ديدن «ورکانه»، روستاي نمونه گردشگري استان همدان، به ذهنتان مي آيد، آن چيزي که ورکانه را براي مسافران تماشايي کرده، بافت ديدني روستاست؛ کوچه پس کوچه ها و خانه هاي سنگي، روستا را تبديل به يک منطقه شگفت انگيز کرده؛ چرا که بر خلاف خانه هاي چوبي روستايي مناطق شمال و خانه هاي خشتي و گلي ساير مناطق روستايي ايران خانه هاي اينجا سنگي است و تصويري متفاوت از آنچه تا کنون از يک روستا در ذهن داريد، پيش چشمتان مي آورد. نام روستا هم احتمالا بي ارتباط با اين بافت سنگي نيست. «ورکان» در گويش محلي به معدن مي گويند. معادن سنگي اطراف روستا احتمالا در سال هاي دور و چيزي حدود 400 سال پيش فعال بوده ورکانه را به شمايل امروزي اش درآورده. شايد هم اسم روستا وجه تسميه ديگري هم داشته باشد؛ اما هر چه باشد، اين روستاي سنگي مهرماه و حتي قبل از رسيدن پاييز زرد رنگ يکي از زيباترين روستاهاي ايران مي شود .
به سوي سنگ آباد
خودروي شخصي: اول بايد به همدان برسيد و از آنجا به سمت جاده همدان – ملاير برويد . پس از خروج از شهر و تقريبا پنج کيلومتر در سمت راست جاده تابلوي به سمت «سداکباتان» خود نمايي مي کند وارد مسير اين جاده شويد و پس از عبور از سد اکباتان و روستاهاي «يلفان»، «شمس آباد» و «علي آباد» به ورکانه مي رسيد. مسافت 30 کيلومتري همدان تا ورکانه را نيم ساعته طي خواهيد کرد.
تاکسي: اگر از خودروي شخصي خبري نيست، بايد از تاکسي هاي خطي و سواري ورکانه استفاده کنيد. ابتدا از ميدان امام (ره) (ميدان مرکزي شهر همدان) به خيابان شهدا و بعد به خيابان اراک برويد. کنار گاراژ قديمي، نزديک ميدان امام حسين (ع)، تاکسي ها منتظر مسافر هستند تا آنها را با دريافت هزار تومان براي هر نفر به روستا ببرند .
گردش در سنگفرش
براي بهتر گشتن در روستا، بايد محله هاي آن را خوب بشناسيد. محله «درب مسجد»، قديمي ترين محله روستا، مسجد و حمام و مخابرات دارد. ورودي روستا از محله «کردها» در شرق روستاست. «خرمن جا» محل تجمع اهالي است و «عباس آباد» هم خانه هاي تازه ساز دارد و همسايه رودخانه است. اما غير از محله هاي پيچ در پيچ روستا ديدني زياد دارد .
کوچه گردي: چيزي که در ورکانه توجه را جلب مي کند، بافت سنگي روستاست، از کوچه سنگي گرفته تا خانه هايي با ديوار هاي سنگي، کوچه ها عرض کمي دارند و بعد از بازسازي چراغ هاي روشنايي شب هاي اينجا را زيباتر کرده .
طبيعت اطراف روستا: طبيعت روستا کوهستاني است و ارتفاعات آن معمولا به دره هاي زيبايي ختم مي شوند که رودخانه هاي دائمي و فصلي دارند. دره هاي «يورد صفرخان»، «تخته سنگ»، «جن دره» و «سوبلاغ» در جنوب و جنوب شرقي بيرون روستا محل خوبي براي گذراندن يک بعد از ظهر خنک هستند.
بقعه غيب: بقعه غيب در محله «درب مسجد» روستا دارد و اهالي ارادت خاصي به او دارند. پنج شنبه و جمعه محوطه اين آرامگاه خيلي شلوغ است.
قلعه مهري خانم: اگر از ورکانه دو کيلومتر به طرف جنوب برويد، به بقاياي يک قلعه که به قلعه «مهري خانوم» معروف است، برمي خوريد. اهالي مي گويند اينجا متعلق به مهري، دخترخان قديمي روستاست. در کنار بقاياي اين قلعه مي توانيد يک اصطبل سنگي بزرگ را هم ببينيد که در زمان پهلوي دوم به عنوان اصطبل دربار در بهار و تابستان مورد استفاده قرار مي گرفته.
اقامت بکر
اگر قصد اقامت داشتيد، مي توانيد در چادر و زمين هاي صاف منتهي به رودخانه بخوابيد. چون فعلا در اينجا از مسافرخانه خبري نيست. ورکانه مدرسه، مسجد و خانه بهداشت دارد. شايد بتوانيد بعد از هماهنگي با شوراي روستا، شب را در اين مدرسه بگذارنيد.
آخرين پمپ بنزين قبل از خروجي جاده همدان- ملاير و در باغ بهشت قرار دارد. قبل از حرکت حتما لباس گرم و کفش کوهنوردي همراه ببريد. اگر با اطراف ورکانه آشنايي نداريد، حتما با يک بلد سراغ ارتفاعات برويد. آب معدني هم همراه ببريد؛ چون در بقالي هاي ورکانه خبري از بطري هاي آب معدني نيست.
درجاده همدان - ملاير بايد به سمت خروجي سد اکباتان حرکت کنيد و چند روستا را رد کنيد تا به ورکانه برسيد.
قبل از گردش در ورکانه اول خودرو را در محوطه پارگينگ اول روستا پارک و بعد گردش را شروع کنيد.
روستايي سينمايي
روستاي زيباي ورکانه با کوچه ها وخانه هاي سنگفرش لوکيشن فيلم هاي مختلفي است، علي شاه حاتمي لوکيشن فيلم جديد خود «پرواز مرغابي ها» را اينجا انتخاب کرد و ابراهيم فروزش هم فيلم «شير تو شير» را بر اساس داستان هوشنگ مرادي کرماني در روستاي ورکانه مي سازد.