پاسخ به:دانستنیهای گردشگری
سه شنبه 17 مرداد 1391 12:08 PM
قلبی که هنوزمیتپد
راهنمای گشت و گذار و خرید در بازار بزرگ تهران؛
اگر اهل خریدهای متفاوت هستید یا علاقه به دیدن تهران قدیم دارید، بازار بزرگ تهران انتخاب مناسبی است. بازاری که غیر از اهمیت تجاریاش، میتوان بخشی از معماری قدیمی پایتخت را در آن تماشا کرد و فراتر از آن، زندگی روزمره تهرانیها و شیوه داد و ستد تاجران قدیمی را از نزدیک دید. بازار تهران در منطقه12 شهرداری و در یکی از قدیمیترین و شلوغترین مناطق پایتخت قرار دارد. پانزده خرداد (بوذرجهمری) از شمال، مولوی از جنوب، مصطفی خمینی (سیروس) از شرق و خیام از غرب آن را محصور کردهاند اما بازار بزرگ در این چهارضلعی محدود نمانده و در بیرون از این خیابانها هم ریشه دواندهاست. اگر چیزی از تاریخ زنده سالهای دور پایتخت بر جا ماندهاست، باید آن را در راسته و دالانهای بازار و منش و رفتار ساکنان آنجا جستوجو کرد؛ پس اگر به دنبال ریشههای فرهنگ تهرانی هستید و پایی هم برای گشتوگذار دارید، با یک تیر دو نشان بزنید و برای پیادهروی در بازار تهران راه بیفتید.
بازاری که زندگیاست
زیبایی بازار تهران فقط معماری قدیمیاش نیست یا راسته و تیمچه و سراهایش. مردمی که از صبح زود قصد بازار بزرگ میکنند و از هرجنس و سنی روانه قلب تپنده پایتخت میشوند، زیبایی و جاذبه این منطقه از پایتخت را دوچندان میکنند. این بازار یکی از مهمترین نقاط تهران است که میتوان جریان عادی زندگی را در آن تماشا کرد.
به تماشای تهران قدیم
در بازار خیلی چیزها توجهتان را جلب خواهد کرد؛ جریان زندگی روزمره، معماری زیبای بازار و حجرهها و دالانهای تاریخی، اما وقت گردش در بازار، چند مکان زیبا را نباید از دست داد؛ مسجد جامع، مسجد امامخمینی(ره)، بقعه امامزاده زید(ع) وآرامگاه لطفعلی خان زند که در همین امامزاده قرار دارد.
سفر در زیرزمین
بازار تهران در شلوغترین منطقه تهران قرار دارد و رفتن به آنجا با خودروی شخصی تقریبا غیرممکن است.
اگرچه از تمام تهران میتوانید با تاکسی یا اتوبوس به بازار برسید اما اگر میخواهید در ترافیک نمانید، مترو بهترین وسیله است.
هرجای تهران که باشید، میتوانید خودتان را به یکی از ایستگاههای خط یک یا همان خط قرمز رنگ متروی تهران برسانید و از آنجا هم تا ایستگاه پانزده خرداد بروید، وقتی از زیرزمین بیرون بیایید، در خیابان پانزده خرداد (سبزه میدان) خواهید بود.
هم عمده هم خرده
در بازار هرچیزی میتوانید پیدا کنید، از کفش و لوازمخانگی گرفته تا فرش و لوازم عطاری؛ بسیاری از آنها دیگر راستهای مخصوص ندارند و در بخشهای مختلف بازار پراکنده اند.
کفش: کفشفروشهای بازار به نوعی از بازار قدیمیشان رانده شدهاند و بیشتر در راسته توتونفروشها ساکنند. تعدادی از آنها در بازاری که به نامشان است باقی ماندهاند، تعدادی هم در کوچه سیدولی مستقر شدهاند و بقیه در سراسر بازار پراکندهاند.
لوازمخانگی: وقتی از سردر اصلی وارد بازار کفاشها شوید، حتما انتظار دارید تمام مغازهها پر از کفش باشد، اما نباید گول اسمش را بخورید، بیشتر این بازار، امروز اختصاص به لوازم خانگی دارد. بعد از بازار کفاشها به تیمچه حاجبالدوله میرسید که همچنان در قرق فروشندگان لوازمخانگی است.
فرش و تابلوفرش: از تیمچه حاجبالدوله که بیرون بیایید و راسته را تا انتها ادامه دهید، انواع فرش و تابلوفرش را در اندازه و جنسهای مختلف می توانید ببینید.
طلا: اگر به قصد خرید طلا به بازار بزرگ آمدهاید، باید به بازار زرگرها در سمت راست سبزه میدان بروید. معمولا این قسمت از بازار خیلی شلوغ است. گاهی ممکن است فکر کنید کسی در آنجا معرکه گرفته اما وقتی نزدیک میشوید، مردم را در حال خرید و فروش طلا میبینید .
لوازم آرایش: اگر اهل لوازم آرایش یا لوازم تزئینی هستید، باید به بازار جعفری بروید که درکنار مسجد امام(ره) قرار دارد؛ البته بیشتر فروشندگان این راسته، عمدهفروش هستند.
لوازم خیاطی: انواع پارچه و وسایل خیاطی را میتوانید در بازار امیر پیدا کنید. بازاری که گفتهمیشود یادگار امیرکبیر است و به بازار خیاطها هم معروف است. در گذشته این بازار معروفترین خیاطهای پایتخت را داشت که بدون چرخخیاطی و با نخ و سوزن برای مردم لباس میدوختند.
خوب بگردید
خرید در بازار تهران بیشتر از هرچیزی نیاز به پشتکار دارد.
از کالسکه سواری در خیابان پانزده خرداد غافل نشوید.
برای رفع گرسنگی به مغازههایی که تنقلات متنوع میفروشند سری بزنید یا تا وقت ناهار صبر کنید و به چلوکبابیهای معروف بازار مثل نایب، شمشیری و شرفالاسلامی بروید.
مراقب چهارچرخیهای بازار یا باربرها باشید که معمولا با سرعت، اجناس سنگینی حمل میکنند.
در شلوغی بازار حواستان به جیب و کیفتان باشد.