جشن میلاد امام حسن مجتبی (ع) در تاجیکستان برگزار شد+ عکس
یک شنبه 15 مرداد 1391 12:55 AM
حسینیه سفارت ایران در دوشنبه، در شب میلاد مبارک مولود نیمه رمضان، میزبان جمع کثیری از مشتاقان امامت و ولایت بود که برای گرامیداشت این مناسبت گردهم آمده بودند.
"محمدحسین امیراردوش" رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تاجیکستان در این مراسم ضمن تبریک میلاد مولود نیمه ماه مبارک رمضان، امام حسن مجتبی (ع) خاطر نشان کرد امام حسن (ع) پس از وفات حضرت رسول (ص) یکی از شاهدان و نقشآفرینان تاریخ اسلام و در دوران خلافت پدر بزرگوارشان حضرت علی (ع) و یار و یاور ایشان بود.
اردوش خاطرنشان کرد که مهمترین حادثه تاریخ حیات آن امام همام، صلح با امیر شام، معاویه بود حادثهای که اهل تاریخ سال تحقق آن یعنی سال 41 هجری را "عامالجماعه" نامیدهاند.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: یکی از بهترین کتابهایی که درباره تبیین این واقعه مهم نگاشته شده است، کتاب مرحوم " راضی آلیاسین" است، تحت عنوان "صلح امام حسن (ع) پرشکوهترین نرمش تاریخ" که توسط مقام معظم رهبری، سالها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به فارسی ترجمه شد.
وی تصریح کرد که تلخی این صلح از تلخی زهری که توسط امیر طاغی شام چند سال بعد به امام حسن (ع) خورانده شد، بیشتر بود، ولی نکته مهم این صلحنامه، "شهامت" دومین امام شیعیان است، زیرا بسیار سختتر و مشقتبارتر از جنگیدن بود.
اردوش در توضیح این سخن خود به ماجرای "صلح حدیبیه" اشاره کرد که حضرت محمد (ص) در آن شرایط تاریخی صدر اسلام برای مصلحت اسلام و مسلمانان به امر الهی با کفار قریش به امضا رساندند.
رایزن فرهنگی کشورمان همچنین با مثال آوردن دوران معاصر، خاطرنشان کرد که محتوای پیامها، بیانیهها و سخنرانیهای حضرت امام (ره) در دوران هشت سال دفاع مقدس سراسر شور، نشاط و حماسه بود، ولی تلخی پذیرش قطعنامه صلح بر جان امام (ره) و دوستداران ایشان همچنان باقی است.
"حجهالاسلام والمسلمین سعدی" مدیر گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق (ع) مبلغ اعزامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نیمه اول ماه مبارک رمضان، نیز با اشاره به کتاب تاریخ تمدن "ویلدورانت" که در یک فصل آن تحت عنوان "شمشیر محمد (ص)" به نقش این شمشیر در گسترش اسلام پرداخته است با دیدی تحلیلی و با نقد علمی، خاطرنشان کرد که سلاح پیامبر (ص) برای از بین بردن طاغوتها که عدهای را به زور در جهالت نگه داشته بودند، مورد استفاده قرار میگرفت.
حجهالاسلام سعدی، اخلاق حسنه پیامبر (ص) را عاملی دانست که سبب ایجاد بزرگترین تمدن در سرزمینی شد که مرکز توحش بود.
این مبلغ اعزامی، شمشیر حضرت حجت (عج) را نیز برای تحمیل دین ندانست بلکه برای برداشتن اجبارها و اکراههایی دانست که طاغوتها ساختهاند.
مدیر گروه فقه و حقوق دانشگاه امام صادق (ع)، همچنین با اشاره به این که امام امت (ره) در چهل حدیث، اوج انسانیت انسان را مدیریت و کنترل خشم و غضبش میداند، تصریح کرد که امام مجتبی (ع) مظهر حلم و کرم و بردباری بود.
وی با اشاره به آیاتی که قاری مراسم از سوره مبارکه "دهر" که در شأن اهلبیت (ع) نازل شده، تلاوت شد، خاطرنشان کرد که سیره حضرت امام حسن (ع) این است که بدی را نه با بدی بلکه به بهترین شیوه پاسخ دهید.
مراسم شب میلاد دومین امام شیعیان در حسینیه سفارت جمهوری اسلامی ایران و با حضور دوستداران آن حضرت برگزار شد.
این مراسم با جلسه قرائت قرآن، اقامه نماز جماعت و صرف افطاری آغاز و با مداحی و سخنرانی رایزن فرهنگی و مبلغ اعزامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درباره سیره حضرت امام حسن (ع) به پایان رسید.