سلامت نیوز:
 ریحان گیاهی است که همیشه به عنوان سبزی معطر در سبزی خوردن پای ثابت سفره های ایرانی است و در تمام دنیا به عنوان یک عطر دهنده و طعم دهنده به کار می رود اما این گیاه معطر خواص درمانی زیادی دارد و در درمان بسیاری از بیماری های سخت از جمله دیابت موثر است البته در کنار خواص درمانی کاشتن آن در باغچه حشرات را دور می کند و برگ آن درمان کننده ناراحتی های حاصل از نیش حشرات است.
ریحان آرامش دهنده اعصاب است و برای درمان سردرد های عصبی و میگرنی بسیار موثر است، بنابراین دم کرده ۵۰ گرم ریحان شیرین شده و خوردن آن بعد از هر غذا به کاهش سردردهای یک طرفه کمک می کند.
ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است، خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد همچنین جوشانده ی ریحان گرفتگی دستگاه گوارش را رفع می کند و ضد تهوع و استفراغ است. یافته*های یک بررسی حاکی از آن است که مصرف ریحان همراه با رژیم غذایی، میزان قند خون بیماران دیابتی نوع ۲ را کاهش می دهد. ریحان ضد دل پیچه است، پس چه خوب است افرادی که دستگاه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.
گفتنی است ریحان آنتى اکسیدانت است و به همین دلیل از آسیب سلولى پیشگیرى مى کند. ریحان داراى خواص آرام بخش، مقوى قلب، ضد عفونى کننده دهان و دستگاه گوارش و شیرافزا است. جوشانده غلیظ ریحان و مزمزه و جویدن آن براى مبتلایان به آفت مفید است. همچنین بوییدن آن و جویدن برگهاى تازه آن باعث تسکین درد مى شود. شیره برگ هاى ریحان براى معالجه کلیه حالات عصبى مخصوصاً زنانى که به بیمارى روحى، بى خوابى شدید، بیهوشى و خفقان قلب مبتلا هستند به کار مى رود. عصاره ریحان همراه با شیر براى سرماخوردگى و ناراحتى هاى ریوى و سرفه مفید است. ریحان به علت داشتن سبزینه و چند نوع اسانس، بوى پیاز و سیر را در دهان از بین مى برد.
مطالعات انجام گرفته بر روى حیوانات نشان مى دهد که ریحان، سیستم ایمنى بدن را با افزایش پادتن تا دو درصد بالا مى برد.