0

نگاهي كوتاه به شهرستان نهاوند

 
sajad2007
sajad2007
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 9109
محل سکونت : رفسنجان

پاسخ به:نگاهي كوتاه به شهرستان نهاوند
چهارشنبه 8 شهریور 1391  7:15 AM

وجه تسميه و پيشينه تاريخي
نظريه‌هاي مختلفي از پيشينه اين منطقه باستاني باقي مانده است. برخي از مورخين نهاوند را محل پهلو گرفتن کشتي نوح مي دانند. به استناد تحقيقات پروفسور گريشمن در تپه گيان (روستايي در 18 كيلومتري جنوب باختري نهاوند ) در حدود 37 قرن قبل از ميلاد مسيح قومي در اين منطقه زندگي مي كرد كه تمدني شبيه تمدن بين النهرين داشت و بعدها به دست اقوام ديگر اروپايي و آسيايي از بين رفت. نهاوند همگام با همدان از شهرهاي مهم و آباد دوران مادها و در زمان هخامنشيان يكي از مراكز لشگري و سوق الجيشي خشايار شاه بوده است. نهاوند مقارن انقراض هخامنشيان در حمله اسكندر مورد تاخت و تاز قرار گرفت، اما به كمك دژ و باروهاي محكم در امان ماند.
سلوكيان نيز به اين شهر حمله كردند و پس از فتح آن مدتي در آنجا اقامت داشتند. وضعيت شهر نهاوند در دوره فرمان‌روايي اشكانيان به درستي معلوم نيست، اما مي دانيم که در دوره ساسانيان، يزدگرد سوم دژ محكمي در آن بنا كرد كه تابستان ها را در آن به سر مي برد. در اين زمان نهاوند يكي از هفت اسپهبد نشين ايران بوده از نظر سوق الجيشي از نقاط مهم محسوب مي شده است. 
در حمله اعراب به ايران، نهاوند محل يکي از سخت ترين پايداري هاي سپاهيان ايران در مقابل اعراب بود. گفته مي شود كه مقبره خواجه نظام الملك وزير ملك شاه سلجوقي، كه در بين راه بازديد از نظاميه بغداد به دست يكي از فداييان اسماعيليه به قتل رسيد، در شهر نهاوند است. در دوره قاجار، ناصر الدين شاه ضمن بازديد از اين شهر دستور داد تا قلعه نهاوند را كه اثري تاريخي محسوب مي شد، خراب و ويران كنند.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها