0

«طبقه‌بندی گرايش‌ها و سبك‌های تفسيری شيعه» در شماره 53 هفت‌آسمان

 
javid1000
javid1000
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 53859
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

«طبقه‌بندی گرايش‌ها و سبك‌های تفسيری شيعه» در شماره 53 هفت‌آسمان
یک شنبه 8 مرداد 1391  1:42 AM

گروه انديشه: پنجاه و سومين شماره فصل‌نامه علمی تخصصی «هفت‌آسمان»، حاوی مقالاتی در موضوعات تفسير، اديان و عرفان و دين‌شناسی، از سوی معاونت پژوهشی دانشگاه اديان و مذاهب منتشر شد.

 

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، نخستين مقاله شماره جديد «هفت‌آسمان» به بررسی انسان كامل از ديدگاه ابن‌عربی می‌پردازد. نويسنده مقاله بر آن است كه ابن‌ عربی نگاه‌های متعدد عرفانی و گاه حديثی را با هم تلفيق كرده و توانسته است تا نظامی را برای تفسير مفاهيم متعدد عرفانی تنظيم كند و بر اساس آن ضرورت انسان كامل را تبيين كند. بر اساس اين مقاله شناخت دقيق و عميق انسان كامل از منظر ابن‌عربی، نيازمند شناخت نسبت انسان كامل با ساير عناصر نظام‌مند مباحث نظری ابن‌عربی است.

بنا بر اين گزارش، دومين مقاله اين شماره هفت‌آسمان به «طبقه‌بندی گرايش‌ها و سبك‌های تفسيری شيعه» پرداخته است. اين نوشته به دنبال شناخت طبقه‌بندی و ساختارهای گرايش‌ها و سبك‌های تفسيری شيعه است و مؤلف نتيجه اين پژوهش را نوعی وضعيت‌سنجی از تفاسير موجود و شناخت برخی قوت‌ها و ضعف‌های آنها می‌داند.

«جايگاه قربانی در آيين يهود» و «مسئله تاريخ زرتشت» از ديگر عناوين مقالات شماره جديد هفت‌آسمان محسوب می‌شوند. قربانی در يهوديت،‌ همچون ديگر اديان، فراز و نشيب‌هايی را به خود ديده است و نوشتار «جايگاه قربانی در آيين يهود» به بررسی جنبه‌های مختلف اين آيين در يهوديت و مسائلی چون پيشينه و پيدايش، جايگاه، گونه‌ها و تحولات قربانی بپردازد.

«مسئله تاريخ زرتشت» موضوع مقاله چهارم اين شماره است كه ابتدا نظريه‌های مختلف درباره تاريخ زرتشت را بررسی كرده و سپس بر اساس شواهد تاريخی و تكيه بر مسائل گاه‌شماری، تاريخ حدود 1000 قبل از ميلاد برای زرتشت را ثابت می‌كند. مقاله ديگر ترجمه‌ای از مقاله «فر/فره» از دايرة‌المعارف ايرانيكا است. اين مقاله يكی از جامع‌ترين منابعی است كه در مورد مفهوم «فر» در ايران باستان نوشته شده است.

«حقيقت اسطوره» عنوان يكی ديگر از نوشتارهای شماره جديد اين فصل‌نامه است و نويسنده آن، اسطوره را داستان وقايعی حقيقی می‌داند كه در آغاز جهان و سپيده‌دم هستی، خدايان عامل آنها بوده‌اند. حقيقت اسطوره نه از نوع تاريخی است كه با اسناد اثبات شود و نه با استدلالات عقلی اثبات‌پذير است. اسطوره داستانی راستين است اگر از زمينه خود خارج شود، به داستانی دروغ و دنيوی تبديل می‌شود.

«بررسی برهان آگاهی» عنوان يكی ديگر از مقالات اين نشريه است كه در آن ابتدا دو معيار برای پذيرش يك نظريه علمی بيان شده و سپس نظريه‌های گوناگون طبيعت‌گرايانه درباره آگاهی را تقرير و نقاط ضعفشان تشريح شده‌اند و در نهايت نيز قابليت رويكرد خداباورانه در تبيين اين موضوع بيان شده و مؤلف اين رويكرد را پذيرفتنی‌تر می‌داند.

آخرين مقاله نيز به معرفی كتاب «ازدواج حس و روح؛ يكپارچه‌سازی علم و دين» اختصاص يافته است. كن ويلبر،‌ نويسنده كتاب، توضيح می‌دهد كه ما چگونه بايد در باب علم و دين بينديشيم تا بازپيوند آنها به دست آيد. وی در اين اثر دلايل جدايی علم از دين را می‌كاود و در نهايت بر اساس مقدمات اثبات‌شده در كتاب، بيان می‌كند كه علم، در تعريف صحيحش، با گوهر سنت‌های دينی برجسته هماهنگی دارد.

مدیریت:تالارهای دانشگاه،دانشجو

مدیریت سابق تالارهای تلفن همراه

صفحه اختصاصی:

civilica.com/p/98085

اولین مدرسه عشق که تأسیس شد  /  درس عشق علی و فاطمه تدریس شد
گـل ادم چـو سـرشـتن به کاه ازلــی  /  اولـین کلمه که آمـوختند علـی بود علـی

تشکرات از این پست
amines
دسترسی سریع به انجمن ها