يزدی پور پس از فتح اورست
چهارشنبه 14 مرداد 1388 3:50 AM
این كوهنورد ایرانی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، اظهار كرد: 10 سال به فكر فتح قلهی اورست بودم و از دوسال پیش اردوها را به صورت پیوسته شروع كردم و شش ماه پیش از اعزام تمرینات فشرده تر شد. نهم فروردین ماه عازم منطقه شدم و دوم اردیبهشت به محل شروع صعود رسیدم. خوشبختانه پس از 60 روز تلاش شبانه روزی توانستم بر بام دنیا بایستم .
وی افزود: این صعود به صورت مستقل انجام شد، تیم اعزامی10 نفر از كشورهای ایران، هلند، آمریكا، فرانسه، انگلیس، كانادا و چین بودند كه پنج نفرشان موفق به فتح قله شدند . از این پنج نفر دو نفر ایرانی بودند، این برای نخستین بار در تاریخ كوهنوردی ایران بود كه یك كوهنورد از جبههی شمالی اورست را فتح میكرد .
این كوهنورد ایرانی سرمای شدید، سختی مسیر و فشار ناشی از خستگی را جزیی لاینفك از صعود به بام دنیا دانست و گفت: علاوه بر این مشكلات غذاهای گروه را باید افزود، غذاهای این گروه بین المللی با طبخ غذاهای ایرانی كاملا متفاوت بود و این كمیدر نحوهی انرژی گیری و مصرف آن تاثیرگذار بود .
وی ادامه داد: در این صعود مبلغ 35 میلیون تومان از خودم هزینه كردم. من در كشور استرالیا تحصیل میكنم و تامین این پول برایم بسیار مشكل بود .
یزدی پور یادآور شد: این صعود مستقل بود و انتظار زیادی از فدراسیون نداشتم كه كار خاصی برایم انجام دهد اما امیدوار بودم فدراسیون با اعلام این صعود به سازمان تربیت بدنی حداقل تقدیری یا پاداشی را معادل آنچه به دیگر صعودها میدهد به ما اختصاص دهد .
وی با اشاره به این كه فكر نمیكند مسوولان فدراسیون كوهنوردی چنین اقدامی را انجام داده باشند، گفت: امیدوارم فدراسیون بیشتر ما را حمایت كند .
یزدی پور در مورد برنامهاش برای صعودهای دیگر در آینده یادآور شد: با توجه به هزینههایی كه برای این صعود انجام دادهام مدت زمان زیادی طول میكشد تا بتوانم هزینههای آن را جایگزین كنم. در حال حاضر هیچ برنامهای ندار