ارتباط جنگ نرم و علوم انسانی/تفاوتهای دانشگاه غربی و اسلامی
سه شنبه 3 مرداد 1391 5:08 PM
مسئول بررسی و تحلیل بسیج اساتید کشور در مورد رابطه جنگ نرم و علوم انسانی گفت: در حقیقت علوم انسانی کاتالیزور جنگ نرم در ایران است.
رمضان شعبانی مسئول بررسی و تحلیل بسیج اساتید کشور در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، تحقق دانشگاه اسلامی را از مهمترین بایستههای انقلاب اسلامی دانست و گفت: در فرآیند تکاملی انقلاب اسلامی، برای داشتن کشوری قدرتمند، انقلابی پویا، دولتی مقتدر، جامعهای ایمن و تمدنی بزرگ، ضرورت تحقق دانشگاه اسلامی از مهمترین بایستههای انقلاب اسلامی در دهه چهارم آن است.
وی افزود: دانشگاه حلقه اتصال و تعادل بخشِ تحقق نظام اسلامی، کشور اسلامی، جامعه اسلامی، تمدن اسلامی و انقلابی پویا و پایا است.
شعبانی با اشاره به اینکه دانشگاه از فرهنگ و نظام اجتماعی غرب اقتباس شده است، تصریح کرد: در تاریخ و فرهنگ اسلامی و ایرانی، نظام آموزشی دارای خصوصیاتی همچون پیوستگی علم و دین، ساز و کارهای مدیریتی و اداری آزاد و غیربروکراتیک، همپا بودن تعلیم (آموزش) و تربیت (پرورش) و... بوده است.
وی افزود: نظام دانشگاهی غرب، فاقد خصوصیات مطرح شده برای دانشگاه اسلامی است، از این رو این «نظام وارداتی» نتوانسته با بافت جامعه ایران پیوند خورده و نیازهای آن را برآورده سازد.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج اساتید کشور به کارکردهای دانشگاه اشاره کرد و اظهار داشت: در جوامع نوین علاوه بر کارکردهایی مانند تولید دانش(پژوهش)، انتقال دانش (آموزش)، اشاعه و نشر دانش(خدمات)دانشگاه به دنبال حل معضلات و نیازهای جامعه است.
شعبانی اضافه کرد: با این توصیف در بررسی مناسبات علوم انسانی و جنگ نرم باید گفت علوم انسانی علوم جهت دهنده و تعیین کننده زندگی بشری است که روح حاکم بر این علوم روح سکولار غرب است.
وی دانشگاهی که مبتنی بر آموزههای سکولار باشد را مهد سکولار پروری دانست و تاکید کرد: دانشگاه برخاسته از فرهنگ سکولار غرب، مهد سکولار پروری است و نباید انتظار داشت نیروهایی پرورش یافته و تربیت شده، انسانهایی متخصصص، مهذب و متعهد باشند.
این استاد دانشگاه در مورد رابطه جنگ نرم و علوم انسانی گفت: در حقیقت علوم انسانی کاتالیزور جنگ نرم در ایران است؛ به این معنی که علوم انسانی ترجمه شده در ایران با ویژگی سکولاریستی آن قرابت و نزدیکی زیادی با تولید ادبیات جنگ نرم برخاسته از غرب دارد.
مسئول بررسی و تحلیل بسیج اساتید کشور با بیان اینکه در علوم سکولار حضور دین و علم برخاسته از دین به شدت زیر سوال است، تصریح کرد: امروزه مهمترین سطح منازعه جمهوری اسلامی با نظام سلطهگر غرب، سطح زیرین منازعه یعنی سطح ایدئولوژیک آن است و در این رویارویی غرب به دنبال حاکم کردن سبک زندگی برخاسته از سکولاریسم است؛ از سوی دیگر انقلاب اسلامی درصدد ارائه مدل و الگوی اداره زندگی بشری و سبک زندگی براساس اسلام اهل بیت است.
وی افزود: این کارزار در طول سی و سه سال گذشته با فراز و نشیبهایی همواره برقرار بوده و طراحی چالشهایی چون منازعه هستهای، اتهام تروریسم، بهانه نقض حقوق بشر، جنگ اقتصادی، نبرد سایبری و... لایههای آشکار جنگ نرم غرب با جمهوری اسلامی است.