پاسخ به:ازدواج، برخورد دو دنیای متفاوت
سه شنبه 3 مرداد 1391 8:42 AM
برخی از روشها برای غلبه بر این مشكلات، عبارتند از:
۱) بهترین روش درمان آفتهای زندگی، بهرهمندی از سخنان بزرگان معصوم و گوش جان سپردن به منبع وحی الهی و عمل كردن به آن است. اسلام، روشهایی برای رفتار زنان با شوهران و مردان با زنانشان، ارائه كرده كه مطابق با اصل فطرت و خوی آنهاست. اگر زندگی از سیره و كلام اهل بیت علیهمالسلام دور شود، دچار هیجانهای مخرب میشود.
۲) در هر پیشامدی، باید احتمالات را در نظر گرفت. وقتی من برای شوهرم صحبت میكنم و هدفم بیان احساسات و عواطفم میباشد، باید آمادگی داشته باشم كه همسرم رفتارهای زیر را با من داشته باشد:
▪ احتمال اول: با گوش جان، به سخنانم گوش دهد.
▪ احتمال دوم: صرفاً به دنبال ارائه راه حل باشد.
▪ احتمال سوم: بخواهد مرا پند دهد و نصیحت كند.
اگر تمام این حالات را در نظر بگیریم، آن وقت، هیچ كدام از این احتمالات، ما را غافلگیر نمیكند و حتی نامحتملها نیز ما را غافلگیر نمیكنند. این را بیاموزیم كه با هر شرایط و هر احتمالی، چگونه كنار بیاییم. این آموزش، آموزشی است كه شما را با دست پر، در شرایط گوناگونی قرار میدهد تا غافلگیر نشوید.
۳) شناخت احتمالات و قواعد آن و سپس داشتن حلم و دادن فرصت به طرف مقابل؛ مثلاً وقتی دیدید كه شوهرتان به جای گوش دادن به سخنان شما، در حال پند و اندرز است، چون از قبل این احتمال را میدانستید، غافلگیر نمیشوید و حالا باید شوهرتان را متوجه كنید كه هدفتان از بیان این سخنان، شنیدن نصیحت نیست؛ بلكه فقط میخواهید به سخنان شما گوش دهد. باید به طرف مقابل فرصت دهید تا روحیه شما را بشناسد؛ نه آن كه او را مجبور كنید. آنچه در زندگی زناشویی مطرح است، حلمهاست.
۴) باید یاد بگیریم كه چگونه با طرف مقابل خود رفتار كنیم. دو نفر كه با هم ارتباط برقرار میكنند، دو دنیا هستند. این دو دنیا، در ارتباط با همدیگر، شاید تفاوتهایی داشته باشند. اگر ما بخواهیم هر دنیا را بر دنیای دیگری تحمیل كنیم، میبازیم. من كه در سن خودم، تجربههایم شكل گرفته، با كسی كه او هم تجربههایش شكل گرفته، اگر بخواهیم پیوندی داشته باشیم، طبیعتاً مشكلات زیادی خواهیم داشت؛ مگر این كه انعطاف پیدا كنیم و شرایط، ضعفها و قدرتهای یكدیگر را در نظر بگیریم.
همسران باید بدانند كه:
▪ زن باید مرد را مورد پسند قرار دهد و تأیید كند.
▪ به زن، اطمینان خاطر دهید و مرد را تشویق كنید.
▪ مرد به اطمینان و زن، به مراقبت نیاز دارد.
▪ زن را باید درك كرد و مرد را پذیرفت.
▪ احترام به زن و قدردانی از شوهر.
▪ زن، به وفا و مرد، به تحسین نیاز دارد.
۵) شما هم باید احتمالات را در نظر بگیرید؛ وقتی فهمیدید كه شوهرتان به جای گوش كردن، در پی راهحل است، این را باید بدانید كه چه موقعی به او تذكر بدهید تا متوجه شود كه این كار، برای شما مخرب است و بدانید كه چه زمانی بیشترین تأثیر را دارد و چگونه باید این تذكر را بیان كنید.
۶) هر چقدر كه از همسرتان توقع داشته باشید، نمیتوانید تحمل كنید و آشفته میشوید؛ اما وقتی توقع از رفتار طرف مقابل كم شود، تحملها زیاد میشود؛ ظرفیتها میآید و ظرافت در برخوردها حاصل و موجب محبت میشود. با كمك تجربه و تدبیر، میتوان توقعها را كاهش داد.
برای مطالعه بیشتر، رجوع كنید به:
۱) جان گری، مردان مریخی و زنان ونوسی.
۲) علی صفایی حائری، راز تكامل زن و مرد.
پرسمان
abdollah_esrafili@yahoo.com
شاد، پیروز و موفق باشید.