در زمینه حجاب آقایان کمکاری شده است
یک شنبه 25 تیر 1391 6:14 PM
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت: در زمینه حجاب آقایان در کشور کمکاری شده است.
فهیمه فرهمندپور بعد از ظهر امروز در همایش بزرگ عفاف و حجاب در پارس جنوبی اظهار داشت: گسترش فرهنگ اصیل اسلامی در جامعه امری لازم و ضروری است و به ویژه در شرایط کنونی باید در این مسیر اهتمام ورزیم. وی با تاکید بر لزوم رعایت حجاب در جامعه افزود: تاکنون به کشورهای زیادی سفر کردهام و در این سفرها در صحبت با کسانی که تازه مسلمان شدند متوجه شدم که یکی از جذابترین احکام اسلام برای آنها حجاب بوده و حتی خیلیهایشان قبل از اینکه مسلمان شوند حجاب داشتهاند؛ با اینکه ما دیندارانی در بین خودمان داریم که بیشترین مقاومت را در برابر حجاب نشان میدهند. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به کمکاری در ارتباط با مسئله حجاب خاطر نشان کرد: من میخواهم بگویم که چه اتفاقی افتاده که حالا پس از گذشت سه دهه از انقلاب نتوانستیم این مسئله را در جامعهمان حل کنیم؟ یکی از مسایلی که سبب شده که ما در این زمینه موفق نباشیم این است که ما حجاب را تنها یک امر زنانه دیدیم؛ ما همیشه خانمها را منع کردهایم ولی هیچکاری در خصوص آقایان انجام ندادهایم. فرهمندپور بیان کرد: ما فقط در ارتباط با حجاب زنان کار کردهایم در حالیکه قرآن در ابتدا این مسئله را به مردان گوشزد میکند و بعد به زنان ولی ما این نگاه را گسترش ندادهایم. وی اضافه کرد: با همین عملکرد ماست که زنان ما در عکسالعمل میگویند چرا حجاب برای من هست و برای مردان نیست؟ استاد مطهری گفتند حجاب مصونیت است نه محدودیت؛ این حرف در حوزه نظری درست است ولی مسئله اینجاست که آیا ما توانستهایم این محدودیت و محرومیت را حل کنیم؟ فرهمندپور با اشاره به اهمیت ایجاد محیط مناسب در زمینه مسئله حجاب گفت: وقتی من به دخترم میگویم در خیابان دوچرخهسواری نکن، باید به او امکانات دیگری بدهم ولی وقتی به او امکان دوچرخهسواری در محل مخصوص را نمیدهم، مطمئنا در او واکنش و مقاومت ایجاد میکنم. وی یادآور شد: ما 600 دختربچه را چند ساعت در روز در مدرسه با مانتو و مقنعه میپوشانیم آن هم به خاطر یک پنجره بیحفاظ یا یک مستخدم مرد، در حالیکه با بهسازی محیط و استخدام یک مستخدم زن به راحتی میتوانیم مشکل را حل کنیم، ولی این کار را نکردهایم و امروز دچار مشکل شدهایم. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با تاکید بر اجتماعی بودن مسئله حجاب اظهار داشت: یکی از خطاهای ما این است که حجاب را به یک امر فردی و عبادی مثل نماز تبدیل کردهایم با اینکه اینجور نیست. حجاب و پوشش یک امر اجتماعی است و در مناسبات اجتماعی شکل میگیرد. فرهمندپور بیان کرد: ما در برابر جامعهمان حق داریم و نمیتوانیم هرطوری که خواستیم لباس بپوشیم؛ ما در کشورمان در خصوص حجاب بدسلیقگی کردهایم و حجاب را تبدیل کردهایم به یک مسئله حکومتی، با اینکه ما باید حجاب را تبدیل کنیم به مسئلهای مردمی، چون حجاب واقعا مسئلهای مردمی است نه حکومتی. وی افزود: تا زمانی که این مسئله برای مردم و در درون خانوادههای ما مهم نباشد نتیجهای نمیگیریم؛ واقعیت این است که مردم باید در این خصوص احساس مسئولیت کنند نه فقط دولت؛ چیزی که مشخص است این است که فردی کردن و همچنین حکومتی کردن حجاب خطرناک است. این استاد برجسته دانشگاه، پوشش را آخرین حلقه بروز خارجی رفتار انسان دانست و خاطر نشان کرد: قطعا قبل از پوشش حلقههای دیگری وجود دارند؛ چند مقدمه و فضیلت پایه وجود دارد که اگر شکل نگیرند به پوشش صحیح نمیرسیم. فرهمندپور اذعان داشت: در کشور ما ضریب قانونمداری بسیار پایین است؛ ما باید در خانواده و مدرسه روی قانونمداری کار میکردیم که نکردیم. وی تصریح کرد: اصل دیگر خویشتنداری و خودکنترلی است که متاسفانه آمارها نشان میدهد جامعه ما اصلا خودکنترلی ندارد؛ فقدان اعتماد به نفس و آرمانگرایی لازم نیز از دیگر معضلات جامعه ماست که باعث شده به جای دیدن افقهای دور و تلاش برای حرکت جوان امروز تمام آرمانش لباس و آرایشش باشد و این است که امروز شاهد چنین پوششی در جامعه هستیم.
چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا 2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا 3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا 4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا
پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com
تالارهای تحت مدیریت :
مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه