0

لازمه‌ تحقق حجاب و عفاف، تشكيل يك جبهه فرهنگی واحد است

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

لازمه‌ تحقق حجاب و عفاف، تشكيل يك جبهه فرهنگی واحد است
چهارشنبه 21 تیر 1391  8:08 PM

عفاف و حجاب/(4)
نهاوندی:
لازمه‌ تحقق حجاب و عفاف، تشكيل يك جبهه فرهنگی واحد است

گروه اجتماعی: مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی لازمه به نتيجه رسيدن قانون عفاف و حجاب را تشكيل يك جبهه واحد فرهنگی دانست، گفت: با وجود كارهای صورت گرفته در این زمینه تنها زمانی می‌توان به اهداف اصلی دست يافت كه نهادهای مختلف به‌صورت هماهنگ در اين زمينه اقدام کنند.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، با وجود نقش اساسی صدا و سيما در ترويج فرهنگ حجاب و عفاف، تنها با اقدام هماهنگ نهادهای مختلف می‌توان فرهنگ حجاب و عفاف را برای افراد جامعه درونی كرد.

حجاب به‌عنوان مقوله‌ای مهم از ابتدای تاريخ بشريت شكل‌های مختلفی را به خود گرفته است. در قرون گذشته به دليل فقدان ارتباطات جمعی و نگرش‌های متفاوت به حجاب، توجهی خاصی به اين مسئله نمی‌شد. اما در عصر جديد كه به‌عنوان عصر ارتباطات نيز ناميده می‌شود، تأثير رسانه‌های اطلاع‌رسانی بر تمامی ابعاد فرهنگی، امری بديهی است.

در كشور ما، تبيين فلسفه حجاب و نشان دادن زيبايی‌های فرهنگ عفاف وظيفه همه نهادها و افرادی است كه به تحقق جامعه مهدوی اعتقادی راسخ دارند. البته به موزات فرهنگ‌سازی برای مقوله حجاب و عفاف باید اقدامات انتظامی و قانونی نيز در اين زمينه صورت پذيرد تا نتيجه بهتری حاصل شود، اما با توجه به اين واقعيت كه در عصر ارتباطات، رسانه‌ها قدرت خود را در زمينه تأثير فرهنگی به اثبات رسانده‌اند، بايد جايگاه ويژه‌ای را برای رسانه‌ها در نظر گرفت.

در اين ميان صدا و سيما به‌عنوان فراگيرترين رسانه كشور كه ميليون‌ها مخاطب از سنين و سلايق مختلف را در بر می‌گيرد، بايد با برنامه‌ريزی دقيق فرهنگی و روان‌شناختی، ارزش حجاب را در قالب توليد فيلم و برنامه‌های محتوايی به افراد انتقال دهد.

اگر چه ترويج حجاب و عفاف از گذشته جزو رسالت‌های ذاتی صدا و سيما به‌شمار می‌رفته است، لیكن با توجه به تصويب طرح حجاب و عفاف، صدا و سيما بايد اطلاع‌رسانی خود در اين زمينه را افزايش دهد؛ چراكه كم‌كاری يا بی‌توجهی به اين مسئله از سوی برخی از مسئولان و متوليان امور فرهنگی به اجرای آن در جامعه، آثار زيان ‌بار فردی و اجتماعی جبران‌‌ناپذيری به دنبال خواهد داشت و ممكن است به ‌تدريج، بنيادهای ارزشی و اخلاقی را سست و متزلزل كند و زمينه‌‌های انحطاط فرهنگی و معنوی را فراهم سازد.

حجت‌الاسلام علی نهاوندی، مدیرکل صدا و سيمای خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی در رابطه با اهميت حجاب و عفاف گفت: مسئله حجاب و عفاف يك امر كاملاً فكری، فرهنگی و در عين حال اجتماعی است كه در واقع توجيه‌كننده انسان در مدار يك حركت فرهنگ‌ساز است.

نهاوندی تصريح كرد: حجاب و عفاف در واقع جوششی درونی در پذيرش يك امر اخلاقی، فرهنگی است كه در بُعد اجتماعی، رعايت حريم ديگران و قانونمندی انسان‌ها را در پی دارد.

وی با تأكيد بر اهميت رعايت حجاب و عفاف در جامعه افزود: جامعه‌ای كه در آن حجاب و عفاف وجود دارد، مشكلات و موانع انسان‌ها در ابعاد مختلف به كمترين ميزان خود خواهد رسيد و زنان می‌توانند با خيالی آسوده به كاركردهای اجتماعی خود بپردازند.

عضو هيئت علمی دبيرخانه جشنواره سراسری امام رضا(ع) در توضيح و شرح فعاليت‌های صدا و سيما درباره فرهنگ حجاب و عفاف گفت: با توجه به ساحت فرهنگی و اجتماعی اين مبحث، صدا و سيما به‌عنوان مهم‌ترين ركن اطلاع‌رسانی پيش از تصويب قانون عفاف و حجاب، اين امر را در افق رسانه‌ای خود قرار داده است.

نهاوندی ادامه داد: صدا و سيما به‌عنوان واسطه نهاد اجتماعی و تبيين‌كننده ايده‌های بزرگ، برنامه‌هايی را در قالب سه رويكرد فرهنگ‌سازی، ترويج، تبيين و برنامه‌سازی فرهنگ عفاف و حجاب انجام داده است.

مشاور عالی سابق معاون امور مجلس و استان‌های صدا وسيما لازمه به نتيجه رسيدن قانون عفاف و حجاب را تشكيل يك جبهه واحد فرهنگی دانست و تأكيد كرد: با وجود كارهای صورت گرفته در حوزه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی، تنها زمانی می‌توان به اهداف اصلی در اين زمينه دست يافت كه نهادها و سازمان‌های مختلف ذی‌ربط مانند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نيروی انتظامی، قوه قضائيه و ديگر سازمان‌ها به‌صورت هماهنگ در اين زمينه اقدام کنند.

نهاوندی خاطرنشان كرد: سازمان گسترش فرهنگ عفاف و حجاب در صدا و سيما با مسئوليت مشاور رئيس سازمان در امور بانوان از سال 1384 با حضور نمايندگانی از معاونت سيما، صدا، سياسی، برون‌مرزی و ... آغاز به كاركرده است.

در همين زمينه حاجی وثوق، مشاور مديركل در امور زنان و خانواده صدا و سيمای خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه خراسان رضوی، گفت: اين سازمان به‌عنوان عضو اصلی و فعال ستاد حجاب و عفاف وظايف مشخصی را در اين زمينه عهده‌دار است و مصمم است با اطلاع‌رسانی و ترويج الگوهای حجاب و عفاف نقش محوری خود را ايفا كند.

حاجی وثوق تصريح كرد: برنامه‌های صدا و سيما در زمينه عفاف و حجاب به دو بخش درون‌سازمانی و برون‌سازمانی تقسيم می‌شود كه بخش درون‌سازمانی شامل نظارت محتوايی بر برنامه‌های مربوط به زنان و خانواده و همچنين نظارت بر تعامل مجريان و گويندگان است.

وی با بيان اينكه طرح ميان مدت حجاب و عفاف از 21 تيرماه امسال به‌مدت يك سال و نيم ادامه خواهد يافت، افزود: طی اين مدت وظايف خاصی در قالب برنامه‌های برون‌سازمانی برای صدا و سيما در نظر گرفته شده است كه اين سازمان قدم‌های اساسی را در اين زمينه برداشته است.

مشاور امور بانوان صدا و سيمای خراسان رضوی اولين اقدام را اهتمام ويژه درخصوص فرهنگ حجاب و عفاف، جهت ايجاد جذابيت برای زنان به‌ویژه قشر جوان دانست و ادامه داد: اين امر با معرفی الگوهای موفق بانوان صورت می‌گيرد.

حاجی وثوق به تصوير كشيدن ابعاد شخصيت زنان بزرگ اسلام را به‌عنوان يكی ديگر از برنامه‌های اين سازمان در رابطه با مسئله حجاب و عفاف برشمرد.

وی معرفی و تجليل از زنان تحصيل كرده و متعهد در فيلم‌های شاخص را اقدام ديگری ذكر كرد و گفت: سياست سازمان پرهيز از حضور زنان متعهد و محجبه در نقش‌های پست و كم اهميت است تا بدين وسيله شأن اين زنان در راستای حمايت از فرهنگ حجاب و عفاف حفظ شود.

دبير كميسيون حجاب و عفاف استان خراسان رضوی متذكر شد: سفارش ساخت و تهيه فيلم و گزارش از بانوان موفق با محوريت حجاب و عفاف، دو برنامه ديگری است كه در همين راستا، پيش توليد برنامه‌ای تلويزيونی تحت عنوان «ريحانه» آماده شده و به‌زودی از سيمای استان پخش می‌شود.

حاجی‌وثوق گفت: افزايش سطح آگاهی خانواده‌ها در زمينه حجاب و عفاف از يك سو و اطلاع‌رسانی درباره آسيب‌های مقوله‌ زنان بی‌سرپرست و دختران فراری از سوی ديگر، موارد ديگری هستند كه توجه خاصی را می‌طلبد تا بدين وسيله تأثير حجاب و عفاف با معضلات اجتماعی نشان داده شود.

مشاور امور بانوان صدا و سيمای استان خراسان رضوی با بيان اينكه در شرايط كنونی جامعه، بسياری از جوانان به دليل بالا بودن هزينه ازدواج، به اين امر الهی روی نمی‌آورند، گفت: از آنجا كه اين مسئله تأثيرات منفی را در ابعاد اجتماعی به وجود می‌آورد، آشنا کردن جوانان با شرايط كم هزينه ازدواج يكی ديگر از برنامه‌های مهم سازمان در عرصه فرهنگ حجاب و عفاف است.

حاجی وثوق آخرين كار ويژه صدا و سيما را معرفی آيات روايات مختلفی دانست كه به نقش زنان و مردان در امر حجاب و عفاف اشاره دارند و ابراز اميدواری كرد كه با همكاری تمامی نهادهای ذی‌ربط و مردم، فرهنگ حجاب و عفاف بازتاب خود را به خوبی نشان دهد.

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها