پاسخ به:پروندهای برای «راه طولانی» که این روزها گل کرده
یک شنبه 18 تیر 1391 9:19 AM
شهرزاد کمالزاده و اولین تجربه تلویزیونی:
اگر مردم از من بدشان بیاید، یعنی كارم را خوب انجام دادهام
«بهاره» راه طولانی یا همان شهرزاد كمالزاده قبل از این در فیلم سینمایی«آدمكش» جدیترین حضور بازیگریاش را تجربه كرده و همكاری با رضا كریمی در آن فیلم در نهایت او را به فهرست بازیگران سریال پرطرفدار این روزها اضافه كرد. او حضور در نقشی را تجربه میكند كه به گفته خودش حرص همه را درمیآورد و او امیدوار است با تصویر منفوری كه از بهاره ارائه داده تواناییهای بازیگریاش را یكبار دیگر كنار بازیگران بزرگ سینما و تلویزیون محك بزند.
در یك لحظه انتخاب كردم
حدود 2سال پیش با آقای كریمی در فیلم آدمكش همكاری داشتم و تا حدودی با خصوصیاتشان آشنا بودم و میدانستم فیلمنامهای كه كار میكنند حتما فیلمنامه خوبی است، همینطور گروهی كه انتخاب میكنند از طراح و گریم گرفته تا فیلمبردار و تصویربردار حتما جزو بهترینها خواهند بود. چیدمان بازیگرهای سریال هم فوقالعاده است؛ چهرههای سرشناس كه هركدام برای خودشان جایگاه ویژهای دارند. وقتی دعوت به كار شدم و قصه را شنیدم و فیلمنامه را خواندم، كاراكتر بهاره برایم خیلی جالب و دوستداشتنی بود، احساس كردم كاراكتر بهاره نسبت به تمام نقشهایی كه بازی كردهام متفاوت است. در همان لحظه شیفته نقش شدم و كار را پذیرفتم.
مثل یك خانواده بودیم
برای من افتخار بزرگی بود كه بتوانم كنار استادان بزرگی مثل آقای كیانیان و خانمبایگان كار كنم چون كنار این بزرگان نكاتی را یاد میگیرم و تجربههایی را به دست میآورم كه تا حالا به دست نیاوردهام. آقای كیانیان و خانم بایگان چه به لحاظ شخصیتی و چه از لحاظ حرفهای برای من مثل یك استاد هستند. هردو این استادان خیلی با ما راه آمدند، هوای ما را داشتند و واقعا مثل یك خانواده ما را حمایت كردند. حمایت آنها را هیچوقت فراموش نمیكنم.
لج همه را درآوردم!
شخصیت واقعی من خیلی به كاراكتر بهاره نزدیك نبود. تا حدی كه در جاهایی واقعا خجالت میكشیدم كه باید تا این حد كاراكتر منفی و منفور را بازی كنم اما چون نقشم را دوست داشتم و میدانستم كه در جامعه امروز ما تعداد افرادی مثل بهاره كم نیستند. آن را پذیرفتم به هرحال همه ما در جاهایی مشكلات و خواستههایی داریم كه طبعا اگر راهحل به دست آوردن آن خواستهها را درست ندانیم، دردسرهای بزرگی برایمان به وجود میآید. خیلی وقتها آقای كریمی و كیانیان به من میگفتند چقدر كاراكتر بهاره لج آدم را درمیآورد. ما واقعا نمیدانیم چه عكسالعملی باید به چنین شخصیتی نشان دهیم. همانطور كه میبینم مردم هم نسبت به این شخصیت گارد دارند و خیلی دوستش ندارند اما با اینكه میدانستم بهاره كاراكتر دوستداشتنی مردم نیست به دلیل تفاوتی كه با نقشهای همیشگیام داشت، تصمیم گرفتم نقش را قبول كنم، درنهایت هم سعی كردم نقشم را دوست داشته باشم و با آن ارتباط برقرار كنم اما باید بگویم در خیلی مواقع كاراكتر بهاره با شخصیت من هیچ سنخیتی ندارد.
روی یك تار مو راه میرفتم
قبلا هم تجربه بازی در نقش منفی را داشتم و دیده بودم كه مردم نسبت به كاراكتر منفی گارد دارند، مسلما برایم آزاردهنده است كه ببینم مردم نمیتوانند نقش بهاره را درك كنند. به نظر من بهاره آدم بدی نیست و واقعا قصد اذیت كردن خانوادهاش را ندارد اما بنابر شرایط و خصوصیات رفتاریاش كارهایی را انجام میدهد كه به نظر پرتوقع میرسد. از روز اول هم كه با آقای كریمی صحبت كردم تنها ترس من، شكل ارتباط برقرار كردن مردم با كاراكتر بهاره بود. بازی كردن كاراكتر بهاره كار سختی بود. باید روی مویی راه میرفتم كه اگر یك مقدار جهت آن تغییر میكرد، نقش بهاره خوب از آب درنمیآمد. به هرحال از قضاوت مردم نمیرنجم و خوشحال هستم كه عكسالعمل و گارد مردم را احساس كنم و فكر می کنم رسالت خودم را برای نقش بهاره به جا آوردم. به نظر من اگر مردم با نقش بهاره بد برخورد میكنند برای من حسن به حساب میآید، یعنی توانستهام نقشم را آنقدر خوب بازی كنم كه مردم بدشان بیاید.
آدمهایی مثل بهاره و نیما کم نیستند
در جامعه ما شخصیتهایی نزدیك به كاراكتر بهاره و نیما تعدادشان خیلی زیاد است؛كسانی كه به دلیل خواستههای خودشان تن به كارهای اشتباه میدهند اما خوشبختانه اطرافیان من باشعورتر از این حرفها هستند كه با پر توقعیشان خانواده را به دردسر بیندازند.
رفتن راه صد ساله در یك شب
همه آدمها دوست دارند بهترین موقعیت را در زندگیشان داشته باشند. به هرحال هركس خواستهای دارد و هدفی را برای آینده خودش در نظر گرفته است. كسانی هم هستند كه میخواهند یك شبه ره صدساله را بروند و در یك چشم به هم زدن زندگی شان را تغییر دهند و برای رسیدن به خواستهشان ممكن است هر راه اشتباهی را بروند.
زحمتی كه امیدواریم دیده شود
متاسفانه سریال «راه طولانی» قرار بود در ماه مبارك رمضان پخش شود اما یكدفعه همزمان با برنامه جام ملتهای اروپا پخش شد، آن هم بدون اینكه موسیقی و صداگذاری آن كامل شده باشد. خیلیها حتی مطلع نبودند كه این سریال از چه زمانی شروع شد اما امیدوارم خروجی كار طوری باشد كه از كارم لذت ببرم. شهرت برایم خیلی اهمیت ندارد فقط دوست دارم راه طولانی بتواند در دل مردم جا باز كند و زحمتی كه برای كار كشیدهام دیده شود.
abdollah_esrafili@yahoo.com
شاد، پیروز و موفق باشید.