0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
جمعه 9 تیر 1391  6:30 PM

 12 : پژوهش و سازندگي بهار 1383; 17(1 (پی آیند 62) در امور دام و آبزیان):71-75.
 
تشخيص هيستولوژيكي سويا در همبرگرهاي خام منجمد ايران
 
جاهدخانيكي غلامرضا,ركني نوردهر
 
 
 

پروتئين سويا يکي از مهمترين و غالب ترين پر.تئين هاي گياهي است که در فرآورده هاي گوشتي مانند کالباس، سوسيس و همبرگر ايران استفاده مي شود. جهت شناخت ترکيبات همبرگر و بهبود کيفيت آن استفاده از روش هاي ميکروسکوپي داراي اهميت بوده و روش هاي رنگ آميزي بافتي در تباين اجزا تشکيل دهنده نقش مهمي دارند. يکي از رنگ آميزيهايي که در آزمايشگاههاي بافت شناسي معمول مي باشد رنگ آميزي هماتوکسيلين و ائوزين است. در اين ارتباط 80 نمونه از همبرگرهاي خام منجمد از فروشگاههاي مواد غذايي خريداري شد. نمونه ها در شرايط مناسب به آزمايشگاه بافت شناسي ارسال شد. سپس نمونه برداري و آزمايش بافت شناسي با رنگ آميزي هماتوکسيلين و ائوزين انجام گرفت. در ميکروگراف هاي تهيه شده، بافت سويا با رنگ قرمز مشاهده شد ولي سلول هاي لايه پليسادينگ با رنگ روشن و داراي تلالوي خاصي ديده شدند. مواد پروتئين داخل سلولهاي کوتيلدون سويه به رنگ قرمز و جدار کربوهيدراته سلول به رنگ آبي مشاهده شدند. بافت اکسترودات سيلندري که در واقع همان سلولهاي کوتيلدوني دناتوره شده مي باشند رنگ قرمز تيره به خود گرفته است و با توجه ساختمان بافتي که دارد به خوبي از بافت عضلاني متمايز مي گردد. در تمام نمونه هاي آزمايش شده بافت سويا مشاهده شد. لذا با توسل به روش هاي هيستولوژيکي، تشخيص سويا در همبرگر و تفکيک آن از بافت عضلاني امکان پذير است.

 
كليد واژه: سويا، همبرگر، روشهاي هيستولوژيكي، هماتوكسيلين و ائوزين
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها