پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
جمعه 9 تیر 1391 6:30 PM
7 : پژوهش و سازندگي بهار 1383; 17(1 (پی آیند 62) در امور دام و آبزیان):40-45. |
تاثير سطوح مختلف پروبيوتيك بر چربي ها و گلبول هاي خون جوجه هاي گوشتي |
كريمي كاظم,رحيمي شعبان |
پروبيوتيک ها ميکروارگانيسم هاي مفيدي هستند که دردستگاه گوارش حيوانات کلونيزه شده و اثرات مفيدي بر سلامتي و رشد دام و طيور دارند. به نظر مي رسد که اين پروبيوتيک ها از طريق مکانيسم هاي خاصي بر روي بعضي از پارامترهاي خون تاثير مي گذارند. به اين منظور در اين آزمايش، 4 سطح (0، 0.05، 0.10، و 0.15 درصد) پروبيوتيک بيوپلاس -2ب که حاوي 2 سويه باکتري Bacillus lecheniformis و Bacillus subtilis مي باشد. از سن يک روزگي به جيره جوجه هاي نر و ماده گوشتي از هيبريد تجاري راس (Ross) افزوده شد تا تاثير آن بر چربي ها و گلبولهاي خون سنجيده شود. گروه صفر درصد در هر دو گروه نر و ماده به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد. در سنين 36 و 42 روزگي از هر گروه 6 نمونه خوني گرفته شد و در آزمايشگاه ميزان کلسترول، تري گليسيريد، LDL,HDL ، هماتوکريت، هموگلوبين ، تعداد کل گلبول هاي سفيد، درصد ائوزينوفيل ها، هتروفيل ها، بازورفيل ها، لنفوسيت ها و منوسيت ها اندازه گيري شد. نتايج نشان داد که کلسترول خون، در جوجه هاي نر و ماده در اثر مصرف پروبيوتيک کاهش مي يابد(P<0.05 . کل گلبولهاي سفيد در اثر مصرف سطوح مختلف پروبيوتيک نسبت به شاهد افزايش معني داري را نشان داد (P<0.05). به نظر مي رسد که تري گليسريد ها HDL ,LDL، هموگلوبين، هماتوکريت و درصد ائوزينوفيل ها، هتروفيل ها، بازوفيل ها، لنفوسيت ها و منوسيت ها تحت تاثير مصرف پروبيوتيک قرار نمي گيرند و افزايش سطوح مختلف پروبيوتيک، تاثيري بر پارامترهاي فوق ندارند. از اثرات مفيد پروبيوتيک مي توان به کاهش کلسترول خون و تحريک سيستم ايمني در جوجه ها و تاثير مفيد بر فرآورده هاي طيور از جمله توليد گوشت کم کلسترول و کاهش تلفات که در گله طيور پرورشي اشاره کرد. عدم تغيير درصد گلبول هاي سفيد متمايز شده در اين آزمايش و افزايش تعداد کل گلبول هاي سفيد بيانگر اين است که سهم همه انواع مختلف گلبول هاي سفيد در تحريک ايمني بدن جوجه ها پروبيوتيک خورده يکسان است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |