پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
جمعه 9 تیر 1391 3:56 PM
11 : پژوهش و سازندگي بهار 1385; 19(1 (پي آيند 70) در امور دام و آبزيان):73-79. |
تحليل کارآيي و سوددهي واحدهاي پرورش جوجه گوشتي استان همدان |
فطرس محمدحسن*,سلگي موسي |
* دانشگاه بوعلي سينا همدان |
هدف اصلي اين مقاله اندازه گيري کارآيي اقتصادي و تعيين ميزان سوددهي واحدهاي پرورش جوجه گوشتي استان همدان به تفکيک اندازه مقياس واحدهاي توليد است. بدين منظور، با استفاده از روش طبقه بندي متناسب با حجم نمونه، تعداد 92 واحد پرورش دهنده جوجه گوشتي (20 درصد واحدهاي فعال در نيمه سال 1379) درسطح استان انتخاب گرديد و از طريق تکميل پرسشنامه داده هاي لازم براي دو نوبت جوجه ريزي پاييز و زمستان جمع آوري شد و با استفاده از روش «تحليل فرآگير داده ها» نتايج زير به دست آمد: ميانگين کارآيي فني، کارآيي تخصيصي و کارآيي اقتصادي تحت شرايط بازده متغير نسبت به مقياس به ترتيب 64.4 درصد، 65.3 درصد و 5.43 درصد است. به علاوه، اختلاف بين بهترين واحد پرورش دهنده و ميانگين نمونه براي کارآيي اقتصادي 65.5 درصد است. از سوي ديگر، از 85 واحد مورد مطالعه 48.33 درصد (41 واحد) سودده و بقيه زيانده هستند. از ديدگاه سوددهي، طبقه دوم (15000- 5001 قطعه) درمقايسه با ساير طبقات از وضعيت مطلوب تري برخوردار است. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |