پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:45 PM
11 : پژوهش و سازندگي زمستان 1385; 19(4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان):82-87. |
ارزش غذايي خرماي نامرغوب در تغذيه بز |
عسكري فيروز,نوروزيان حسين |
خرماي نامرغوب يك منبع خوراكي با ارزشي است، که در مناطق جنوبي كشور (به ويژه در استان هرمزگان) به مقادير زيادي بدست مي آيد و در تغذيه انواع دامها استفاده ميگردد. بنابراين شناخت ارزش غذايي آن از اهميت بالايي برخوردار است. در اين مطالعه از سه منطقه عمده توليد خرما (ميناب، رودان و فين) در استان هرمزگان نمونه برداري شد و از هر منطقه تعداد 8 نمونه مورد تجزيه شيميايي قرار گرفت. ميزان ماده خشك، پروتئين خام، چربي خام، الياف خام، ADF1، ان-اف-اي2، كلسيم، فسفر و انرژي خام خرماي سه منطقه به ترتيب برابر 86.05، 3.48، 0.84، 9.43، 26.58، 83.05، 0.16، 0.077 درصد و 4131 كالري در گرم ماده خشك است. نمونه هاي ياد شده در قالب يک طرح کاملا تصادفي بر روي 12 راس بز نر اخته شده نژاد سياه موئي مورد آزمايش قرار گرفت. ميانگين قابليت هضم ماده خشك، ماده آلي، پروتئين خام، الياف خام، ADF، ان-اف-اي و انرژي خام خرماي سه منطقه برابر 62.41، 66.04، 22.72، 28.95، 23.03، 82.74 درصد و ميزان انرژي قابل هضم 2.4 مگاكالري در كيلوگرم ماده خشك اندازه گيري شد. بين ضرائب هضمي ماده خشك، ماده آلي، الياف خام، ان-اف-اي، ADF و انرژي قابل هضم مناطق اختلاف معنيداري مشاهده نگرديد (p>%5) همچنين در ميزان مصرف اختياري خرماي سه منطقه مورد مطالعه اختلاف معنيداري وجود نداشت (p>%5). |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |