0

مقالات امور دام و آبزیان

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391  11:43 PM

 

 13 : پژوهش و سازندگي زمستان 1385; 19(4 (پی آیند 73) در امور دام و آبزیان):96-102.
 
مطالعه هيستولوژي بافت هاي غيرمجاز در كالباس هاي حرارت ديده با استفاده از زنگ آميزي تري كروم ماسون
 
جاهدخانيكي غلامرضا,ركني نوردهر
 
 
 

مطالعه اي براي ارزيابي روش رنگ آميزي تري كروم ماسون در شناسايي بافتهاي غير مجاز در فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده انجام گرفت. به همين منظور نمونه هاي مختلفي از كالباس حرارت ديده در آزمايشگاه تهيه گرديد كه از نظر فرمولاسيون مشابه كالباسهاي رايج در بازار فرآورده هاي گوشتي ايران باشند. در اين نمونه ها از بافتهاي غير مجاز مانند سنگدان مرغ، پستان، ريه، بافتهاي نرم سر و بافتهاي داخل حفره شكمياز جمله شكمبه، نگاري و هزارلا با نسبت مشخص 20 درصد از گوشت لخم مصرفي يا 10 درصد حجم كل نمونه به صورت مجزا و يا مخلوط استفاده شد. سپس نمونه برداري و آزمايش بافت شناسي با رنگ آميزي تري كروم ماسون انجام گرفت. فتو ميكروگرافهاي تهيه شده از نمونه ها نشان دادند كه عليرغم خرد شدن بافتها و انجام پروسه حرارتي در طول توليد، ساختمان ميكروسكپي بافتهاي غير مجاز قابل تشخيص است و رنگ پذيري آنها تغييري پيدا نميکند و اجزاي ساختماني هر بافت به خوبي رنگ گرفته است. نتايج مطالعه نشان داد که در اين روش رنگ آميزي به علت تباين رنگي که ايجاد ميشود شناسايي رشته هاي كلاژن و تفكيك آنها از رشته هاي عضلاني بافتها در فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده اسان است به طوريكه بافتهاي عضلاني رنگ قرمز و رشته كلاژن رنگ سبز به خود ميگيرند. اين روش بافت شناسي براي تشخيص بافتهاي غيرمجاز در نمونه هايي از کالباسهاي حرارت ديده که احتمال تقلب مي رود قابل توصيه است.

 
كليد واژه: کالباسهاي حرارت ديده، بافتهاي غير مجاز، مطالعه هيستولوژي، تري کروم ماسون
 
 

 نسخه قابل چاپ

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها