پاسخ به:مقالات امور دام و آبزیان
پنج شنبه 8 تیر 1391 11:41 PM
7 : پژوهش و سازندگي بهار 1386; 19(4(پي آيند 74) در امور دام و آبزيان):53-57. |
تاثير سطوح مختلف چربي گياهي بر عملكرد جوجه هاي گوشتي در دوره رشدي و پاياني |
نعمتي محمدحسين,شريعتمداري فريد*,واعظ ترشيزي رسول,لطف الهيان هوشنگ |
* دانشکده کشاورزي دانشگاه تربيت مدرس |
اين آزمايش به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف چربي گياهي در دوره رشد و پاياني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي انجام گرفت. جوجه خروس ها از نژاد راس با ميانگين وزني 10±195 گرم در سن 14 روزگي انتخاب شدند و در قالب طرح كاملا تصادفي با 4 تيمار (شامل سطوح مختلف چربي گياهي 0، 2، 4 و 6درصد) و 4 تكرار و 7 قطعه جوجه در هر تكرار بطور تصادفي بين باكس ها تقسيم شدند . جيره هاي آزمايشي با انرژي و ازت يكسان تنظيم شده و در طول دوره رشد و پاياني در اختيار جوجه ها قرار گرفت. در پايان آزمايش از هر تکرار يک قطعه پرنده با وزني نزديک به ميانگين وزني تکرار انتخاب و جهت بررسي درصد چربي محوطه شکمي کشتار گرديد. نتايج حاصله نشان داد كه استفاد ه از چربي گياهي در جيره جوجه هاي گوشتي طي دوره رشدي و پاياني تاثير معني داري بر افزايش وزن روزانه و نهايتا وزن بدن نسبت به گروه شاهد داشت (0.05>p) بطوري كه با افزايش سطح چربي در جيره، وزن بدن نيز افزايش يافت. از نظر ميزان خوراك مصرفي تفاوت معني داري بين تيمارهاي آزمايشي مشاهده نشد (0.05>p) ليكن گروه هاي آزمايشي كه چربي در جيره آنها استفاده شده بود از مصرف خوراك بالاتري برخوردار بودند. |
كليد واژه: |
نسخه قابل چاپ |